Milliseid sukki ja sukkpükse sügiseks valida?

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sukkpükste valikul tuleb jälgida suurust, tihedust, komponente, värvlit ja lõhna.
Sukkpükste valikul tuleb jälgida suurust, tihedust, komponente, värvlit ja lõhna. Foto: SCANPIX

Jahedate ilmade saabudes tuleb naistel taas valida, millised sukkpüksid endale soetada, sest need annavad igale rõivakomplektile viimase lihvi.

WomansPassions soovitas kvaliteetseid sukkpükse osta spetsiaalsetest poodidest ning jagas nippe, mille järgi toodet valida.

Millest on sukkpüksid tehtud?

Kõikide sukkpükste põhikomponent on polüamiid. Kallite toodete puhul on kiud töödeldud, kuid odavatel karedad, mis võib tekitada allergilist reaktsiooni.

Teiseks koostisosaks on lükra, mis annab tootele elastsuse ja hoiab seda väljavenimast. Ostes tuleks tähelepanu pöörata lükra sisaldusele. Kui see on alla 8 protsendi, ei jää sukkpüksid jalgade ümber hästi hoidma.

Enamik soojemaid sukkpükse sisaldab lisaks puuvilla või villa, kuid odavad akrüüli (tehisvilla), mis hoiab küll sooja, kuid kaotab kiiresti kauni väljanägemise.

Kuidas valida õiget suurust?

Sukkpükste suurused põhinevad kahel parameetril, milleks on kas puusad ja pikkus või pikkus ja kaal.

Kui tegemist on pikkuse ja kaalu süsteemiga, tuleb tabelist leida enda mõõtudele vastav väli. Valida tuleb normaalsuurus.

Euroopa tootjad kasutavad tavaliselt üldsuurusi S, M, L ja XL. Sobiva suuruse leiab pakendi taga olevalt tabelilt. Kui tekib kahtlus, tuleks valida suurem number, kuna liiga kitsad sukkpüksid lähevad kiiremini katki.

Lükrat sisaldavad tooted venivad kõikide kehavormide järgi ja säilitavad originaalsuuruse, kuid  väiksema numbri ostmisel väheneb sukkpükste mugavus ja vastupidavus.

Sukkpükse puhul tuleb valida sobiv mudel. Kui kantakse madala vöökohaga pükse, ei sobi standardse kõrgusega sukkpüksid, kuna need hakkavad välja paistma. Antud juhul tuleb eelistada madala vööga sukkpükse. Tavalistel mudelitel ei ole vöökoht kõrgem kui neli sentimeetrit ning need püsivad kindlalt üleval.

Tähele tuleb panna värvlit, mis võib olla lame või ümar. Lame värvel on tavaliselt kallimatel ja kvaliteetsematel mudelitel. Ümaram värvel viitab odavamatele sukkpükstele ning võib nahka hõõruda. Samuti ei sobi viimane liibuvate riietega.

Mis on DEN?

Mida kõrgem DEN, seda tihedam on sukkpükste kiud.

Luksuslike mudelite DEN on 6 kuni 8 ning neid kantakse suvel või õhtukleidiga. Tegemist on väga õhukeste ning peaaegu nähtamatute sukkpükstega, mis jätavad jalgadest kergelt jumekama mulje. Ilusad, kui kiirelt katkevad. Sukkpüksid, mis on 15 kuni 20 DENi, on veidi tihedamad ning sobivad tööl või soojal ajal kandmiseks. Kevadel ja sügisel on praktilisemad 30- kuni 60-DENised sukkpüksid ning talveks sobiv DEN on 70 kuni 200.

Tähtsad detailid

Lõhn on sukkpükste juures väga oluline, kuna meeldiv lõhn näitab, et tegemist on kaubamärgiga tootega.

Värvlita sukkpüksid on väga mugavad, kuid kallid. Igapäevaseks kandmiseks tuleks valida lameda värvliga toode.

Kui valida silikoonribaga sukad, tuleb jälgida äärise laiust ning silikontriipude arvu. Mida laiem on ääris, seda rohkem on silikoonribasid ning seda paremini püsivad sukad üleval.

Sukkpükste «eriefektid»

  • Korrigeerivad sukkpüksid siluvad figuuri väiksemad vead, vähendavad taljet, puusi ning kõhtu. Antud mudel on asendamatu kitsa pihaosaga kleitide ja väga lühikeste seelikute puhul.
  • Stimuleerivad sukkpüksid mõjuvad vereringele ergutavalt ning hoiavad seetõttu tavaliselt jalgu päeva jooksul väsimast.
  • Spordisukkpüksid on mõeldud näiteks võimlemiseks, kuna need on tihedamad ja elastsemad kui tavalised ning saadaval paljudes värvides.
  • Seksikad sukkpüksid on nii erootilised kui praktilised. Need kujutavad endast sukki, mis on paeltega vöö külge kinnitatud. Leidub ka sukkpükse, millel on väljalõiked ees, taga ja külgedel.

Stilisti nõuanne sügis-talviste sukkpükste valikul

Valik sõltub maitsest ja igaüks peaks ise otsustama, milline välimus, tihedus, läikivus ja muster talle sukkpükste puhul meeldib.

Sihvakama mulje jätavad siiski tumedad toonid ja püsttriibud. Heledat värvi sukkpüksid on jalas pea märkamatud, tumedad seevastu tõmbavad tähelepanu ning tekitavad salendava efekti.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles