Uuring: suur hulk naisi teeskleb orgasmi vahekorra lõpetamiseks

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Praegusel ajal pole seks enam tabuteema ja sellest kirjutatakse ning räägitakse üsna palju, seega võib jääda mulje, et kõik naised saavad muretult orgasmi ja on oma voodieluga rahul. Ent Cosmopolitan viis läbi uuringu, millest selgus, et see pole tõsi.

Uuringus osales 2300 naist vanuses 18-40 ja neilt uuriti orgasmi kohta. 72 protsenti naistest ütles, et nende partner on seksi ajal orgasmi saanud, kuid pole viitsinud vaeva näha, et ka naine lõpuni jõuaks. Sellega asi ei piirdunud: koguni 95 protsenti naistest ütles, et nende partner saab iga kord seksi ajal orgasmi, kui nemad mitte.

Naiste vastustest tuli välja seegi, et nad ei plaani orgasmi teesklemist lõpetada. 67 protsenti naistest tunnistas, et nad on partneriga voodis olles orgasmi teeselnud. 27 protsenti ütles, et nemad teesklevad selleks, et seksi kiiremini lõpetada. 28 protsenti sõnas, et nemad teesklevad, kuna ei taha partneri tundeid riivata. 

Üheks oluliseks põhjuseks, miks naised sageli orgasmi ei koge, on see, et mehed ei mõista, kuivõrd oluline on kliitori stimuleerimine. Kahjuks arvavad paljud mehed, et naisele piisab orgasmi saamiseks tavalisest vahekorrast, kuigi tegelikult vajaks suur hulk naisi lisastimulatsiooni. 38 protsenti naistest ütles, et partner ei stimuleeri nende kliitorit piisavalt palju ja 35 protsenti lausus, et partner stimuleerib kliitorit valesti.

Ent uuringust selgus ka positiivset: 78 protsenti naistest uskus, et partner hoolib sellest, kas naine saab orgasmi või mitte. See on juba pool võitu! Kui naised julgeks avatumalt suhelda ja meestele öelda, mida nad kogeda soovivad, siis oleks asjalood magamistoas juba päris head.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles