Galerii: maailmakuulus baarmen lõi eestlastele kokteili mustast leivast

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Neljal kontinendil tipp-baare juhtinud inglasest kokteilimeister Tim Etherington-Judge lõi maailma esimese Eestist inspireeritud kokteili leivast ja viinast ning nimetas selle «Sauna Martiniks».

Sel nädalal Eestis värskeid kokteilitrende tutvustanud ja kohalikke baarmeneid koolitanud Etherington-Judge’i sõnul võiksid eestlased toidu kõrval ka kokteilides julgemalt kohalikke maitseid katsetada. «Miks mitte segada värskendav kokteil peedi- või kapsamahlaga,» ütles ta ning lisas, et nii sündis ka tema esimene spetsiaalselt eestlastele mõeldud kokteil – «Sauna Martini». «Selles saavad kokku kõik kolm kohalikku lemmikut – tummine leiva maitse, suitsune saunaaroom ja külm viin.»

Foto: promo

Etherington-Judge on viimase kümne aasta jooksul juhtinud maailma hinnatumaid kokteilibaare nii Indias, Inglismaal, Aafrikas kui Uus-Meremaal ning võitnud rida erialaauhindu. Ta on käivitanud India esimese baarmenite akadeemia ning andnud välja mitmeid kokteili- ja retseptiraamatuid. Eestit külastas Etherington-Judge selleks, et koolitada välja ligi sada parimat kohalikku baarmeni, kellel oleks võimalus pääseda 2016. aastal Lõuna-Aafrikas toimuvale maailma mainekamale Diageo World Class kokteilivõistlusele. Tegemist on võistlusega, kuhu pääseb läbi ülitiheda sõela igal aastal vaid ligi 50 tipp-baarmeni üle kogu maailma.

***

“Sauna Martini” retsept:

Paksem käär leiba

6 cl viina

2 cl Benedictine taimelikööri

Suitsuse saunalõhna saavutamiseks lõika leib pooleks ja rösti ahjus või gaasipõletiga kuldpruuniks. Vala viin läbi leivaviilu martiniklaasi, lisa liköör ning kaunista.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles