Nippe joogamati puhastamiseks

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Joogamatt, mida paljud kasutavad ka võimlemismatina, määrdub kergesti ja hakkab pahasti lõhnama. 

Mati külge koguneb higi, jäsemete küljest eralduvat rasu ja mustust ning loomulikult põrandal leiduvat tolmu ja sodi. Ära unusta seda aeg-ajalt puhastada.

Paha lõhn viitab bakteritele ja seentele, mis higis eriti hea meelega vohama hakkavad. Selleks, et vältida nahainfektsioone, tuleks matt puhtaks teha pärast igat trenni. Youbeauty.com pakub selleks välja kolm võimalust.

Puhasta niiske lapiga. Kui oled mugav ja raha on puuga seljas, siis pole kahtlustki, et kõige lihtsam on puhastada matti pärast treeningut niiske salvrätiga. Selleks on olemas isegi spetsiaalsed joogamati-puhastuslapid, ent sama töö teevad hästi ära ka beebidele mõeldud  pepulapid. 

Pihusta matile mustusetõrjet. Selleks, et suuremat määrdumist ennetada, võib matile pihustada ka kummimattidele mõeldud äädikapõhist määrdumisvastast vahendit. Pihusta vahend matile, hõõru lapiga laiali ja pühi puhta lapiga üle. Enne kokkurullimist lase matil kuivada.

Tee puhastusvahend ise. Sega üks osa äädikat kolme osa leige veega. Segusse võid lisada ka paar tilka teepuuõli, millel on loomulikud antimikroobsed omadused. Pärast seguga puhastamist lase matil õhu käes kuivada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles