Igapäevased harjumused, mis mõjuvad jalgadele halvasti

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Kevad on käes! Ja see tähendab kaht asja: 1) peagi saab taas päikest nautida; 2) on aeg oma jalgu paljastada. See tähendab, et aeg on kapist välja otsida seelikud, lühikesed püksid ja kleidid ning mõistlik oleks ka jalad laitmatult siledaks raseerida.

Kui soovid, et jalad näeksid eriti ilusad välja, siis tuleb nende eest ka hoolitseda. Marie Claire pani kirja viis igapäevast harjumust, mis ei mõju jalgadele hästi ja millest võiks pigem loobuda.

1. Päev läbi istumine

Kahjuks on see kõigi kontorites töötavate inimeste probleem. Istumine aeglustab vereringet, mille tulemusel võivad jalad paiste minna, veresooned inetult laieneda ja võivad lausa tekkida vereklombid. Vereringe parandamiseks tee igas tunnis väike pausike ja kõnni ringi, et jalgu sirutada.

2. Jalad on liiga tihti risti

Jalgade ristamine osutab veresoontele survet ja see ei mõju jalgadele just kuigi hästi. Kui tead, et sinul võivad veresooned laieneda – näiteks kui suguvõsas esineb sellega probleeme –, siis ürita istuda nii, et jalad poleks väga tihti ristis ja üks jalg ei osutaks teisele survet.

3. Unustad jalgu koorida ja niisutada

Jalgade koorimine ja niisutamine õigete kreemidega on äärmiselt oluline. Jalgu võib koorida tihemini kui nägu, kuid 2-3 korrast nädalas täiesti piisab. Niisutavat kreemi võiks kasutada vähemalt korra päevas.

4. Raseerid jalgu lohakalt

Raseerimiskreemid ja ühekordsete raseerijate mitmekordne kasutamine ei tee su jalgadele sugugi head. Mõtle sellele nii: oma nägu sa ju nii ei kohtleks. Raseerija tuleks välja vahetada iga 4-5 raseerimise tagant või siis, kui märkad, et see on hakanud näiteks natuke roostetama või on nüri. Raseerimiskreemide ja nahka kuivatava seebi asemel võid kasutada hoopis juuksepalsamit, mis muudab naha siidiselt pehmeks.

5. Sa ei hoolitse haavade eest

Raseerides võib ikka juhtuda, et lõikad kogemata sisse. Samuti on soojal ajal vältimatu see, et sääsed võivad jalgade kallal maiustada. Sellised asjad jätavad pisikesed haavad, mida tasuks õigesti ravida, et neist ei jääks arme. Näiteks E-vitamiiniga õli mõjub hästi, kuna selles on palju antioksüdante.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles