Soome ema kiidab menukas telesaates Eestit ja eestlasi

Kerti Kulper
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Anu Saarto.
Anu Saarto. Foto: Erakogu

33aastane Vantaa ettevõtja Anu Saarto on tõeline Eesti ja Hiiumaa fänn, kes kiidab eesti meelt ja eesti keelt ning Hiiu saare võlusid menukas Soome telesaates «Emade sõda», millel märtsi alguses oli umbes 60 000 vaatajat.

Saade räägib üksikemade elust ja Saarto jagas seal kogemusi sellest, kuidas ta kasvatab oma poega Mircot, kelle isa on eestlane. Kuigi naine ei ela oma poja isaga enam koos, kiidab ta eestlasi: «Rääkisin, kui head lastekasvatajad eestlased on, hindan neid kasvatajatena väga kõrgelt. Lisaks sellele on minu meelest eestlastel ka üldisemas mõttes romantilisem suhe ellu kui soomlastel ja seda on näha ka laste kasvatuses.» Naise jaoks on näiteks oluline see, et tema poeg räägiks eesti keelt, kirjutab Hiiu Leht.

Anu Saarto on ettevõtja, kelle firma klientide seas on nii soomlasi kui eestlasi. Ka kliente võrreldes tunduvad Saarto jaoks eestlased toredamad. «Minu meelest on eestlased paremad ostjad kui soomlased, sest nad ei nuta kogu aeg oma raha pärast,» sõnas naine.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles