Paljud kuulsused boikoteerivad tuntud moebrändi

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Stefano Gabbana (vasakul) ja Domenico Dolce.
Stefano Gabbana (vasakul) ja Domenico Dolce. Foto: Sean Dempsey/PA Wire/Press Association Images

Elton John ja mitmed teised kuulsused on asunud boikoteerima moebrändi Dolce & Gabbana, kuna kuulus moetandem avaldas hiljuti arvamust geipaaride adopteerimisõiguse kohta.

Moedisainerid Domenico Dolce ja Stefano Gabbana andsid hiljuti intervjuu, milles rääkisid ka lastest ja adopteerimisest, kirjutab DigitalSpy.

Mehed ütlesid, et nemad on geipaaride adopteerimisõiguse vastu ja pooldavad vaid traditsioonilist perekonda. «Ei renditud emakatele: elul on oma loomulik kulg, teatud asju pole tarvis muuta,» ütlesid nad.

Domenico Dolce sõnul peaks lapse «loomine» olema armastusest tingitud tegu: «Laps sünnib emale ja isale – või vähemalt nii peaks see olema.» Mees ütles, et kui emakas on renditud ja sperma valitud kataloogist, võib neid lapsi nimetada «sünteetilisteks».

Meeste sõnavõtule on teravalt reageerinud näiteks Elton John, kes jagas Instagramis Dolce & Gabbana fotot, mille all seisis kommentaar: «Kuidas te julgete nimetada minu ilusaid lapsi «sünteetilisteks». Ja häbi teil olgu, et julgete kritiseerida kunstlikku viljastamist – imet, mis on võimaldanud paljudel armastajatel, nii heterotel kui homodel, oma unistused teoks teha ja lapsi saada. Teie arhailine mõtlemine ei lähe moodsa ajaga kokku, täpselt nagu teie moodki. Ma ei kanna enam kunagi Dolce & Gabbana rõivaid.»

Lisaks Elton Johnile on lubanud tuntud moebrändi boikoteerida ka näiteks Ricky Martin, Ryan Murphy, John Barrowman jne. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles