Eestlanna soovib avada Oslos Eesti disaini poe

Kerti Kulper
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Tallinn Dolls

Alates 11. märtsist saab keskkonnas Hooandja.ee toetada Eveliis Kund-Zujevi algatatud projekti tutvustamaks eestimaist disaini Norras.

Eveliis Kund-Zujev on poole oma elust olnud seotud Norraga. Kõigepealt oli ta Rotary vahetusõpilane keskkoolis, seejärel jätkas kunstiajalooõpinguid Lillehammer Högskoles ning oli praktikal Oslo ülikoolis, edasi oli ta Norraga seotud juba tööalaselt. Viimased kümme aastat on naine tegelenud ekspordiga Norra.

2013. aastal sündis aga tütar Britt Ida Loviisa ja pööras kogu endise elu pea peale. Suuresti tänu temale jõudis Eveliis ka selle projektini. Tänu tütrele tekkis Eveliisil suurem huvi lasteriiete vastu, mis viis teda kokku toredate Eesti tootjate moeloominguga. Sellest huvist on välja kasvanud üritustesari Moepühapäev, mida Eveliis eelmise aasta suvest restoranis Diip korraldab. Läbi lastemoe hakkas ta üha enam märkama Eesti disaini. Üks asi viis teiseni ja ühel hetkel tabas ta end mõttelt, et  oleks tore eestimaist toodangut ka mujal maailmas tutvustada.

Eveliisi suur soov on avada Norras üks tilluke Eesti disaini tutvustav poeke. Projektiga on soovinud juba ühineda paljud toredad Eesti tegijad (alates Tallinn Dollsist kuni Dadamorani). Et unistus saaks teoks, saab projekti toetada Hooandja.ee keskkonnas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles