Erakordselt õnnelike naiste kaheksa harjumust

Linda Pärn
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Kõik tahavad olla õnnelikud. Mõni näeb selle nimel vaeva kogu oma elu, kuid ei saa iial päris õnne tunda. 

Tegelikult pole õnn saavutus, see on meeleseisund ja suhtumise küsimus. Õnnelikel naistel on harjumusi, mida nad ise kontrollivad ja mis teevad neid õnnelikuks, kirjutab Huffington Post.

Õnnelikele naistele on rutiini säilitamine muutunud harjumuseks. Kui tead, mida päevalt oodata, pakuvad väikesed asjad väga palju rõõmu. Näiteks käid regulaarselt trennis koos sõbrannaga, kelle nägemine valmistab sulle iga kord heameelt. Lapsed saavad viis minutit varem valmis ja naeratus tuleb näole. Tänu rutiinile tead, mida oodata, ja seetõttu saad ka väljakutsetega paremini hakkama. 

Õnnelikele naistele on harjumuseks näha head enda ümber. Kui treenid end nägema rohkem headust enda ümber, siis see hakkabki sulle rohkem silma. Ühtäkki paned tähele, et inimesed naeratavad sulle, tahavad sinuga rääkida, sinuga sõbrustada. Kui see muutub harjumuseks ja hakkad teadlikult positiivsele keskenduma, tõstab see tuju. See teeb sind õnnelikuks, kui lubad sel juhtuda.

Õnnelikud naised on avatud uutele kogemustele. Maailm on nii suur ja imeline, võimalusi millegi uue ja põneva proovimiseks või õppimiseks on lõputult. Proovi julgelt uusi toitusid; tutvu uute inimestega ja jäta lahti võimalus nendega päris sõbraks saada; loe raamatuid, mida sa varem pole tihanud avada; võta ette teistsuguseid kohustusi ja ülesandeid, millega seni harjunud oled. Nii tõuseb su kehas endorfiinide tase ja õnnetunne koos sellega.

Õnnelikel naistel on harjumus ka teiste tuju tõsta. pane tähele, et sul läheb endalegi meel rõõmsamaks, kui ütled kellelegi midagi head. Tee kompliment töökaaslasele, kiida sõbrannat ja tunnusta oma lähedasi. Hea tuju on nakkav.

Õnnelikud naised oskavad oma tegude eest vastutada. Oma vigades teiste süüdistamine tekitab viha ja vimma vaid juurde. Ole enda vastu aus ja anna endale andeks, kui oled eksinud. Vaid nii saad oma elu muuta paremaks. See on väga vabastav ja teeb sind õnnelikumaks.

Õnnelikud naised teavad, et miski ei kesta igavesti. See on tõde, mille teadvustamine aitab rasketest aegadest paremini üle saada ja häid aegu rohkem nautida.

Õnnelikud naised teavad, et täiuslikkust pole mõtet oodata. Iga hetk ja iga päev ei saagi olla õnnelik. Kõigil tuleb ette kohutavaid, viletsaid ja näruseid päevi. Võta seda kui kergendust, et mõõnale järgneb alati tõus.

Õnnelikud inimesed koondavad enda ümber teisigi õnnelikke inimesi. Sinu sõprade järgi võib öelda, milline inimene ise oled. Nii et vali oma sõpru suure hoolega ja hoia eemale nendest, kes teevad sind õnnetuks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles