Stilist Janar Juhkov: mütsi kandmine siseruumides on ebaviisakas

Janar Juhkov
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Janar Juhkov
Janar Juhkov Foto: Viktor Burkivski

Stilist Janar Juhkov tuletab noortele meelde, et mütsi pole viisakas toas olles peas hoida, olgu see kui stiilne tahes.

Aja möödudes märkame, et tänapäeval on peakate mõnel nagu pähe kinni liimitud. Ruumi sisenedes võtavad mütsi peast vähesed inimesed. 

Mütsi peast võtmine näitab intelligentsi ja austust teiste kaaskodanike suhtes. Seda peaksid tegema mitte ainult noormehed, vaid ka tüdrukud. Peakatte võib pähe jätta vaid juhul, kui tegu pole üritusega, kus müts on lubatud riietuse osana. 

Aastakümneid tagasi oli tavaks poistel ja meestel müts siseruumi sisenedes peast võtta. Nii õpetasid tulevikulootusi nii õpetajad kui vanemad. 

Teatreid külastades olen märganud, et teatri siseruumides liiguvad ringi noored, kel on lillelised või bling-bling-nokkmütsid peas. See on küll tänapäeval moodne värk, kuid siiski peaks see jääma tänavale, mitte siseruumidesse ja eriti veel teatris. Mida peaksid tegema teatris tagareas olevad külastajad, kui ees istub kaabu või nokkmütsiga inimene? Mütsi peast võtmine näitab viisakust teiste suhtes. 

Vanasti, kui ruumi siseneti, siis jäädi sinna pikemaks ajaks. Seepärast võeti ka müts ära. Ilmselt on mütsi ära võtmise kombes oma osa ka kirikul, kus inimesi lausa sunniti mütsi peast ära võtma. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles