Kasulik nipp ideaalsete kooreta munade keetmiseks

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: MCT/Chicago Tribune/MCT/Sipa USA

Kooreta keedetud munad sobivad ideaalselt nii võileiva kui salati peale. Kooreta keedetud muna on maitsev, kasulik ja väga luksuslik eine. See roog täidab hästi kõhtu, kuid selle valmistamine võib olla veidi keerukas.

Aga harjutamine teeb meistriks ja kui tead paari nippi, kuidas ideaalseid kooreta keedetud mune valmistada, siis ei soovi sa ilmselt kunagi enam midagi muud hommikusöögiks süüa, kirjutab Huff Post.

Tavaliselt soovitatakse veele lisada natuke äädikat enne, kui lased keevasse vette kooreta muna. Teine võimalus on valmistada seest vedel muna muffinipannis. Kuid on veel üks kaval nipp, mida paljud ei tea: keeda muna 10 sekundit enne, kui lööd selle keevasse vette lahti.

See nipp pärineb tuntud Ameerika kokalt Julia Childilt. Julia Child soovitas nimelt kõigepealt torgata munakoorde nõelaga pisike auk, et üleliigne õhk saaks välja tulla ja munakoor ei läheks ise katki. Seejärel tuleks muna keeta täpselt 10 sekundit. Kiire keetmine aitab munal oma kuju hoida.

Kui muna on veidike jahtunud, võib seda keeta nii, nagu oled tavaliselt harjunud kooreta mune keetma. 

Vaata ka videoõpetust!

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles