Kümme põhjust, miks see iluhooldus on kosmeetikute seas enim vihatud

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Endine kosmeetik kirjutab news.com.au portaalis, et ta küll väga nautis oma tööd ja klientidega suhtlemist, aga oli üks teenus, mille osutamist ta südamest vihkas.

Võiks ju arvata, et kõige ebameeldivam on kellegi ninakarvu kärpida või võõra inimese intiimseid kehaosi vahatada, aga tegelikult  on kõige jälgim hoopis pediküüri tegemine. Siin on kümme põhjust, miks.

1. Inimeste jalad haisevad. Arvatakse, et inimesed, kes käivad ilusalongides, oskavad enda eest hoolitseda ja on laitmatu hügieeniga, aga see pole kahjuks alati tõsi. 

2. Veidrused jalgadel. Inimesed võiks oma jalgade tervisele rohkem tähelepanu pöörata. Pediküüri tegijad on näinud kõike - konnasilmi, jalaseent, kivikõva nahka, kahtlaseid muhke-mügarikke jne.

3. Surnud nahk inimeste jalgadel. Kevadel lähevad inimesed ilusalongi, et talvel taldadele

Scanpix
Scanpix Foto: SCANPIX

kogunenud surnud nahast lahti saada. Selle poleerimisel tekib justkui väike lumesadu ja mõningal juhul koguneb sajust omamoodi lumehang.

4. Mustus varbaküünte all ja küünte lõikamine. Enne kosmeetiku juurde pöördumist võiks ikkagi oma küünealused ise ära puhastada. Küünte lõikamine on isegi ebameeldiv töö, kuid eriti vastik on see siis, kui sealt alt pääseb valla suur mustus, mis teenindajale näkku lendab.

5. Veidra kujuga varbaküüned. Enne seda, kui klient võtab kingad jalast, pole kunagi aimatav, milline Kolumats sealt valla võiks pääseda. Varbaküüned ei tohiks olla nii pikad, et nendega saab pappi lõigata. Mõnel inimesel on hoopis vastupidiselt pea olematud küüned, mis upuvad nahka.

6.  «Varmamoos». See on millest-iganes koosnev mass, mis on kogunenud inimese küünte alla ja mis tuleb sealt välja kraapida.

7. Nahandid. Mõnel inimesel on küünenahandid eriti metsikult kasvama läinud. Kui nahka on nii palju, et see katab küüneplaadi, tuleb see lihtsalt ära võtta. Selle eemaldamine on aga tõeliselt ebameeldiv.

8. Jalapesuvee väljavalamine. Pärast pediküüri tegemist vannivee välja valamine ja töövahendite pesemine on selle iluteenuse üks kõige ebameeldivamaid osi. Ise ei tuleks kunagi selle peale, kui mustaks võiks see vesi saada.

9. Pritsimine. Kosmeetikul on alati oht, et räpase jalavanni pritsmed tabavad teda näkku. Jalad on kõdi suhtes eriti tundlikud ja pediküüri ajal ei suuda klient end alati kontrollida, mistõttu võib ta oma jalga väga ootamatult ja järsult liigutada.

10. Karvased varbad. Kommentaarid on üleliigsed.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles