Raamatuarvustus: «Õunaaia maitsed. 55 rooga õuntest»

Siiri Erala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Tarbija24

Teatavasti on just kodumaised õunad parimad ükskõik millise roa või hoidise valmistamiseks. Raamat «Õunaaia maitsed. 55 rooga õuntest» annab nõu, kuidas kompotid ja koogid veel eriti hästi välja tuleksid.

Õhtulehe arvustuse järgi saab raamatust lugeda, milline õunasort sobib paremini moosiks, milline koogiks, milline salatisse jne. Tänuväärt info on seegi, kuidas moosi keetes suhkru pealt kokku hoida, kuidas kooki tehes õunatükid terveks jääksid või kuidas õuntega tomateid kiiremini punaseks ajada.

Põhiosa raamatust kuulub aga siiski retseptidele, alustades klassikalisest vanaema õunakoogist õuna-kitsejuustupirukate ja suus-sulava õuna-kohupiimakoogini. Retseptiküljed kinnitavad, et õun kuulub ka soolastesse roogadesse.

Pille Enden «Õunaaia maitsed. 55 rooga õuntest» (Ajakirjade Kirjastus 2010)

120 lk, kõva köide

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles