Naine tunnistab: ma pole kuus aastat šampooni kasutanud ja mu juuksed on kaunimad kui varem

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Elizabeth Dentoni sõnul kuulis ta esimest korda šampoonita juuste «pesemisest» ühelt tuttavalt, kellel olid imekaunid ja lopsakad kiharad. «Tema juuksed olid tõeliselt säravad ja siledad. Ta nägi imehea välja! Kui küsisin, mis on tema saladus, ütles tuttav, et ta ei kasuta šampooni,» sõnas Denton. 

Denton tunnistas, et esialgu tundus see mõte talle natuke vastikuna, kuid ta jättis tuttava nipi meelde ja plaanis seda tulevikus proovida, kirjutab Cosmopolitan.com. Kui teised on sel viisil häid tulemusi saanud, miks ei võiks ka tema proovida? 

«Mul on üldiselt õhukesed juuksed, mis muutuvad kiirelt rasuseks. Mu elus on olnud perioode, kui pesin oma juukseid üle päeva ja pärast šampooni kasutamist muutusid juuksed kahuseks ning olid justkui elektrit täis. Seejärel muutusid kiharad aga kiiresti taas elutuks ja rasuseks,» rääkis Denton. Naise sõnul polnud ta oma juustega rahul, kuid ei teadnud täpselt, mida ette võtta. 

Dentonile meenus oma tuttava nipp ja ta otsustas seda proovida. Sõbranna oli aga hoiatanud, et alguses võivad juuksed ja peanahk muutuda veidike ebameeldivaks, kuid peagi harjuvad kiharad ja peanahk uue asjaga ära. Parim aeg šampoonita pesu proovimiseks oli Dentoni jaoks siis, kui ta läks kolmenädalasele reisile Taimaale. «Mõtlesin, et see ei jää kellelegi silma, kui lähen rasuste juustega randa. Paaril korral tekkis aga tahtmine alla anda. Mulle tundus, et mu peanahk läheb hulluks.»

Kuidas siis šampoonita pesu käib? Tuleb duši all juuksed märjaks teha ja peanahka näppude abil masseerida. Kui oled terve elu šampooni kasutanud ja lõpetad järsku, ei saa juuksed ja peanahk esialgu aru, mis toimub. Raskusi tekitas seegi, et naise kallim polnud mõttest kuigi vaimustunud ega tahtnud naise juukseid puudutada. Ometi otsustas Denton, et jätkab oma plaaniga. «Ma uskusin, et asi on katsetamist väärt,» lausus ta.

Kuus nädalat hiljem toimus oluline muutus. Kõõm ja rasu hakkasid tasapisi kaduma. Denton meenutab, et juuksed ei näinud superilusad välja, aga nad olid normaalsed. Enamasti leiab see muutus aset pärast kolme nädalat, aga Denton käis vahepeal ookeanis ujumas ja juustesse sattus soolast vett, mistõttu venis harjumisperiood pikemaks.

Elizabeth Dentoni juuksed saavutasid oma parima vormi siis, kui eksperimendi algusest oli möödas kaksteist nädalat. «Mu peanahk lõpetas rasu liigtootmise ja harjus uue korraldusega. Ma nägin, millised on mu loomulikud juuksed, kui ma ei kasutanud erinevaid tooteid nende kujundamiseks. Juuksed olid siidised ja kergelt lokkis,» rääkis ta.

Kuigi paljud usuvad sellesse, et juukseid tuleks pesta ainult veega, leidub hulgaliselt neid, kes ei saa sellest üldse aru. Denton rääkis omast kogemusest, et käis näiteks juuksuri juures, kes ei tahtnud kuuldagi seda, et naine ei kasuta šampooni ning tahtis kliendi juukseid vastu naise tahtmist šampoonitada. 

«Enamasti on tagasiside aga väga positiivne. Kui juuksed näevad head välja, siis ei pea häbenema seda, mis on su saladus.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles