Parim kõhulihaste harjutus ei olegi kõhulihaste harjutus?

Linda Pärn
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Kõik teavad, et ilusad kõhulihased on tervise peegel. Ja nende saamiseks on kiireim viis teha kõhulihaste harjutusi, eks? Nii huvitav kui see ka ei ole, siis ei!

Ajakirjas Journal of Strength and Conditionig Research avaldatud uuringus võrreldi omavahel kõhulihaste tavapäraseid harjutusi (neid harjutusi, mis koormavad ainult kõhulihaseid) ning harjutusi, mis on nö tervet keha koormavad (lisaks kõhu- ja seljalihastele töötavad kaasa ka palju muud lihasgrupid), kirjutab kaalustalla.ee blogi.

Mõõdeti lihasaktivatsiooni kere keskosa stabiliseerivates lihastes. Kõhulihaste harjutustena olid vaatluse all näiteks tavalised ülakehatõsted.

Tervet keha koormavatena harjutustena olid vaatluse all kere hoidmised käe sirutamisega, mägironija jne.

Tulemused näitasid, et erinevad kombineeritud harjutused koormasid kere keskosa (kõht ja selg) tavapärastest kõhulihaste harjutustest märgatavalt rohkem.

Lisaks treenisid need harjutused ka suurema hulga lihasgruppe, panustades kokkuvõttes rohkem kena välimuse saamisesse.

Teine uurimus näitas, et tervet keha töösse haaravad harjutused nagu näiteks jõutõmbed, kükid, väljaasted olid kõhulihaste ja selja treenimisel äärmiselt efektiivsed.

Ärge nüüd valesti aru saage, oma koht on ka tavapärastel kõhulihaste harjutustel. Lihtsalt tasub teada laiemat pilti ja võtta treeningutest maksimum.

Lõpetuseks tuletan meelde, et lokaalset rasvapõletust ei ole olemas. Pole mõtet raisata aega ainult kõhulihaste treenimisele.

Rasv kaob ühtlaselt ja parimaks tulemuseks tasub treenida tervet keha.

Ja kinnitust said ka meie varasemad väljaütlemised, ehk siis erinevad kogu keha töösse lülitavad harjutused on äärmiselt tõhusad ja asendamatud.

Ja toitumine, toitumine, toitumine, ilma milleta ei ole ükski harjutus piisavalt tõhus, et kõhulihased nähtavale tuua. Rasv kaob kõhu pealt eelkõige toitumisega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles