Üllatavaid viise, kuidas kasutada punapeeti oma ilurutiinis

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Peet ja peedipulber mõjuvad hästi nii organismile kui välimusele. Kui otsustad peedi asemel kasutada peedipulbrit, tee pulbris olevad suuremad tükid kindlasti enne kasutamist katki. Aga ole ettevaatlik, kuna nii peet kui peedipulber võivad rõivastele plekid jätta.

Youbeauty.com pani kirja mõned nõuanded, kuidas võiks peeti oma ilurutiinis kasutada.

NÄOLE

Huuleniisutaja – kui sul on kuivad huuled, valmista peedist ja suhkrust huulekoorija. Selleks on tarvis kaht väikest või keskmise suurusega peeti, viis supilusikat valget suhkrut, üks teelusikas pruuni suhkrut, üks supilusikas kookosõli ja pool teelusikat mett. Sega koostisosad kokku ja hõõru seda oma huultele.

Huulepalsam – peedipulbriga saab valmistada mõnusa huulepalsami ja –puna. Võta üks teelusikas mandliõli, üks teelusikas peedipulbrit ja üks teelusikas shea-võid. Seejärel pane pott tulele. Potti vala vett ja aseta vette tühi mõõtmisanum. Lase veel madalal kuumusel keema tõusta (mõõtmisanum peab hakkama soojenema, kuid see ei tohiks katki minna). Seejärel vala nõusse shea-või ja mandliõli ning lase neil sulada. Kui mõlemad on sulanud, lisa peedipulber ja sega. Sega hoolikalt ja kurna segu läbi peenikese sõela või marli. Lõpuks võid segu valada purki ja sul ongi olemas mõnus huulepalsam, mis lisab huultele punakat tooni.

Aknevastane näomask – peet võitleb tõhusalt akne ja pigmendilaikude vastu ning annab nahale ilusa sära. Sega värskelt riivitud peet 60 milliliitri hapukoorega ja kanna näole nagu tavalist maski. Lase kuivada ning loputa jaheda veega.

Näotoonik – haki üks peet ja pool kapsapead ning lisa need koos 60 milliliitri veega kannmiksrisse. Sega, kuni saad vedeliku. Vedelikku võid hoida pudelis või purgis või vala see jääkuubikualusele ning pane külma. Selline näotoonik aitab hästi põletikku vähendada (eriti siis, kui hõõrud jääs vedelikku näonahale).

JUUSTELE

Looduslik juuksevärv – sega puhas peedimahl hennapulbriga ja juukseid värvides saad tulemuseks kastanikarva tooni. Salkude värvimiseks kanna puhast peedimahla kiharatele, lase umbes tund aega mõjuda ja loputa hoolikalt.

KEHALE

Peedi-porgandimahl – kaunima jume nimel tasuks võimalikult palju vedelikke tarbida. Peedimahl aitab naharakke toita ja parandada. Kui seda segada veel porgandimahlaga, parandab see imeline segu immuunsüsteemi ja annab nahale vastupandamatu sära.

Kehatoonik – peet aitab nahka pinguldada. Riivi kolm keskmise suurusega peeti ja lisa kolm supilusikat mett, üks teelusikas jahvatatud musta pipart ja sega korralikult. Kanna seda segu nendele kehaosadele, kus sooviksid nahka pinguldada ja kata kehaosa seejärel toidukilega. Lase segu 30 minutit mõjuda ja loputa hoolikalt. Tee seda vähemalt korra nädalas, et nahk oleks siledam ja pringim.

Armurohi – kas teadsid, et peet on looduslik armurohi? Peedimahla joomine peaks sind teiste silmis lausa vastupandamatuks muutma. Kuna peet on niivõrd kasulik, tasuks seda kahtlemata proovida.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles