Milliste filmide vaatamine võib soodustada kaalutõusu?

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Naistele meeldib vaadata filme, mis ajavad neid nutma. Ent teadlased on kindlaks teinud, et kurbade filmide vaatamine võib soodustada toiduga liialdamist.

Traagiliste armastuslugude ja melanhoolsete suhtedraamade jälgimine meeldib naistele sellepärast, et need annavad lootust ja tekitavad hea tunde. Ent üks asi, mille pärast ei pea kurbade filmide ajal kindlasti muret tundma, on nälg, kirjutab Shape.com.

Nimelt tegid teadlased kindlaks, et kurbade filmide ajal haaravad naised pigem snäkkide kui salvrättide järele. Uuringute käigus selgus, et kurbade filmide ajal söövad naised 30-60 protsenti rohkem kui lõbusaid komöödiaid või muid filme vaadates.

Teadlaste sõnul on põhjuseks emotsionaalne söömine. Selleks, et emotsionaalset söömist enda kasuks pöörata, tasuks kurbade filmide ajaks lauale panna puu- ja juurvilju. Kui lähed aga kinno mõnda draamat vaatama, jäta snäkid üldse soetamata, siis ei teki ka kiusatust midagi põske pista.

Teadlased avastasid aga veel ühe hea nipi: kui oled paremakäeline, söö snäkke vasaku käega (ja vastupidi). Katsete käigus ilmnes, et kui paremakäeline võtab vasaku käega snäkke, sööb ta 30 protsenti vähem kui oma põhikäega võttes.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles