Juba natuke lahjemalt

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Haug Marzia moodi.
Haug Marzia moodi. Foto: Henri Raudnask

Kui juhtute kalamehe käest haugi saama, siis proovige seda Itaalia moodi, nagu teeb Juta Raudnask eksootiliste toidu- ja maitseainete poest Umami.

Selle retsepti sain Itaaliast Tenuta oliiviistanduse perenaise Marzia käest. Ta soovitas teha haugi niimoodi, et tõeliselt hea oliiviõli toidu sees särama panna. Tulemus on peen ja pidulik, valmistamine aga lihtne ja kõigile jõukohane. 

Haug Marzia moodi

1 terve puhastatud haug

2 sellerivart

1 sibul

1 porgand

peotäis lehtpeterselli

1 tomat

6–10 anšoovist õlis (sobib ka Eesti liba-anšoovis)

vett, valget kuiva veini

6–8 sl valge veini äädikat

1 kvaliteetne konservtuunikala vees

head extra virgin oliiviõli

soola ja mõni tera pipart

serveerimiseks kappareid

Pese haug. Sega suures potis pool osa vett ja pool osa veini. Lisa soola, mõned pipraterad, tükeldatud porgand, seller, sibul ja tomat ning peterselli ja veidi oliiviõli. Lisa terve haug, jälgi, et vedelik kataks kala, ja aja keema. Keeda tasasel tulel umbes 15–20 minutit, kuni kala on küps. Tõsta kala välja ja lase täielikult jahtuda. Eemalda nahk ja luud ning tükelda võimalikult suurelt. Tõsta vaagnale.

Kui haug jahtub, valmista kaste. Selleks pane potti 6–10 anšoovisefileed ja lisa valge veini äädikas, tõsta tulele ja suru anšoovised kahvliga puruks. Teises kausis sega kokku tuunikalatükid ja heldelt oliiviõli. Purusta saumikseriga ühtlaseks. Lisa keenud anšoovised. Vala saadud kaste haugitükkidele. Puista peale kappareid. Tõsta serveerimiseni külmkappi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles