Nõuandeid neile, kel on probleeme juuste väljalangemisega

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Juuste väljalangemist võib mõjutada toitumine või näiteks see, milliste juuksehooldusvahenditega sa oma kiharaid hooldad.

Women’s Health Magazine pani kirja mõned nõuanded, millest on kasu neile, kellele valmistab muret juuste väljalangemine.

  • Masseeri oma peanahka

Peanaha massaaž stimuleerib peanahka ja aitab eemaldada surnud naharakke – mõlemad soodustavad tervislikku juuste kasvu. Masseeri näiteks sõrmede abil peanahka juuste pesemise ajal, liikudes otsmikust kuklani. See aitab parandada vereringet ja stimuleerib kiharate kasvu.

  • Hoolitse märgade juuste eest

Juuksed on märjana eriti õrnad. Enne, kui seod juuksed patsi või hakkad neid harjama, oota, kuni kiharad on natuke kuivanud. Selle asemel, et märjad juuksed rätikusse keerata, patsuta neid veidike rätiga, et üleliigset niiskust imada.

  • Söö rohkem kiudaineid

Juuksed koosnevad kiudainetest ja sageli võivad just juuksed esimesena peegeldada seda, kui sul on mõnest toitainest puudu. Ürita päevas vähemalt kaks kuni kolm portsjonit kiudaineid süüa (lisa menüüle puhast kanaliha, kala, mune, väherasvast kreeka jogurtit).

  • Loobu pika toimega ilutoodetest

Ära kasuta pikaajalise toimega juuksehooldusvahendeid, kuna need võivad sisaldada alkoholi, mis muudab juuksed kuivaks. Kammitud juustesse võivad jääda juuksehooldusvahendite jäägid, mis hakkavad seejärel kiharaid lõhkuma. Kasuta õrnema toimega vahendeid.

  • Pese juukseid jahedama veega

Kuna päevas on normaalne kaotada 50-150 juuksekarva, võid üsna kindel olla, et nii mõnedki neist kaovad pesemise käigus. Ent liiga kuum vesi võib suurendada lahtiste juuksekarvade arvu. Kuum vesi eemaldab juustest loomuliku rasu ja peanahas olevad poorid näevad rohkem vaeva, et rasu asemele toota. See kahjustab juuksejuurt ja teeb juuksekarvad lahtiseks.

  • Külasta nahaarsti

Kui sul on pidevalt probleeme juuste väljalangemisega, külasta nahaarsti, kes oskab sulle soovitada õiget ravi. Õnneks leidub mitmeid võimalusi, kuidas juuste eest õigesti hoolt kanda ja vähendada lahtiste juuksekarvade arvu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles