Maitseid kogu maalt

Virumaa mekk: Aleksander Nikoškov pakkus muu hulgas kuumsuitsulatika pasteeti leivaga ja metsjäneseliha trühvlit.

FOTO: Liis Treimann

Tänavuse presidendi vastuvõtu suupistevalik Jõhvi kontserdimajas oli justkui väike Eesti kaart, kus punaseid täpikesi üle kogu maa. Kõige suurem täpp tähistas Ida-Virumaad.

Tellijale

Jah, niipalju kui võimalik, püüdsid kokad pakkuda ja tabada Ida-Virumaa maitseid, ütleb presidendi kantselei peakokk Taigo Lepik. Ehkki vaagnatel oli esindatud maitseid ja (talu)tooraineid kõikjalt Eestist, leidus pea igal kokal mõni suupiste, kus idavirulik puudutus sees. Ühtekokku valmistasid kümme kokka 15 400 suupistet, igaüks koos abilistega 1500 ringis.

Tagasi üles