Chablis – jah, see on Chardonnay!

Oma valdustes: parimad Chablis’d tulevad umbes saja hektari suuruselt nõlvalt. Pildil Laroche’i veinimaja esindaja Gwenanël Laroche.

FOTO: Peep Moorast

Nii mõnigi, kes Chardonnay-veini peale muidu nina kirtsutab ja seda igavaks peab, ei pruugi maailmakuulsa Chablis’ poole kätt sirutades teadagi, et see on tehtud samast viinamarjast, tõdeb sommeljee ja veiniajakirjanik Peep Moorast.

Tellijale

Burgundia on üks neid veinipiirkondi, mis Prantsusmaast kõneldes paljudel esimeste seas pähe turgatab – pole ka ime, sest sealt tulevad ühed maailma paremad ja kallimad veinid. Pisike Chablis, üks Burgundia silmapaistvamaid veinialasid ja suurim valge veini tootja, hiilgab aga vastupidisega: imelise Chablis’ linnakese ümbrusest pärit samanimelised valged veinid pole erinevalt paljudest teistest burgunderitest hinnalt sugugi nii kättesaamatud.