Rituaalid, mis aitavad sul iseendale truuks jääda

Linda Pärn
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Märtsikuu on justkui sild, millest tuleb üle minna, et uude aastaaega jõuda. Märts ei tundu enam talvena, kuid päris kevadena ka veel mitte – kord ta külmetab, siis vesistab, ühel hetkel tujutseb jäiselt, puhudes meie nägudele oma karget hingeõhku, et siis hetk hiljem taas oma soojemat poolt näidata. Saa tast siis aru!

Selleks, et märtsitujukusest hoolimata ise tasakaalukaks, kauniks, terveks ja rõõmsameelseks jääda, soovitab Sensa sisse viia päevakava, mille kindlad rütmid annavad kehale võimaluse rahuneda ja vaatamata väljastpoolt tulevale kaosele sisemiselt rahulikuks ja toetatuks jääda. 

Nii nagu looduski näitab valehäbita oma erinevaid palgeid, nii on sinulgi oma ajad, mil suudad anda rohkem, mil sa pulbitsed energiast ja teotahtest, ning ajad, mil su olemus palub hoogu maha võtta, enese eest hoolitseda ning puhata. Andes liiga palju hetkel, mil sisemine radar näitab pigem suunale «Puhka!», leiad end peagi tujuka ja turtsakana ning muidugi mõista peegeldub see ka välimuses.

Enesega ühes rütmis

• Sea omale hommikurituaal – isegi kui pead selleks 10 minutit varem tõusma. Näiteks istu vaikuses kodu meelispaigas, joo üks kosutav taimetee ning tunneta oma keha. Milline on su tänane energiatase? Mida sa tunned? Mida su keha täna vajab?

• Vii emotsioonid, mõtted ja tegevused oma siserütmidega harmooniasse. Näiteks jalutama minnes vali kõnnitempo selle järgi, kuidas sa end seesmiselt tunned: kui oled mõtlik, siis jaluta, kui oled pulbitsev, siis jookse. Ära sunni end sissepoole hetkedel suhtlema, vaid võta julgelt aega iseenda laadimiseks ja mõtete seedimiseks.

• Söö kindlatel kellaaegadel: kui keha teab, millal ta toitu saab, suudab ta toitaineid ka paremini omastada. Hea seedimine ja toitaineterikas toit on klaari jume ja korras näonaha esmavajadused.

• Säti ühele kindlale päevale nädalas vanniskäik, nii et sellest saaks su kehale midagi ootuspärast. Vanniõli vali sisemise emotsiooni järgi: kui vajad rahunemist, siis lavendel, füüsilise väsimuse korral sidrun, negatiivsete tunnete korral salvei jne.

• Regulaarselt kord nädalas (või kasvõi kord kuus!) käi kogu keha, pea- või jalamassaažis. Säti massaažiaeg alati kindale päevale ja kellaajale, nii et su keha sisemine kell teaks valmis olla. Kehale regulaarselt naudingut pakkudes intensiivistuvad ka keha enese sisemised taastusmehhanismid.

• Õhtused iluprotseduurid aitavad sul oma kehale ja ilule näidata, kuivõrd sa neid väärtustad. Võta aega, et olla enda jaoks 100 protsenti kohal, tunneta nahka, silita seda õrnalt, vaata end peeglist.

• Mine magama kindlal kellaajal, jälgides, et ärkamise ajaks oled saanud kätte vähemalt kaheksa tundi uneaega. Puhanud sina särab ka tujukast ilmast hoolimata!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles