Pidupäevaks küpsisekooki

Linda Pärn
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Küpsisekook
Küpsisekook Foto: Ragne Värk

Ragne Värk pakub oma toidublogis kokkama.ee välja retsepti küpsisekoogiks, mis tuleks päev enne serveerimist külmikusse pista.

Küpsisekook

  • 100 ml 35-protsendilist rõõska koort        
  • 100 g toasooja šokolaadiga toorjuustukreemi
  • 100 g Kreeka pähkleid
  • 450 g klassikalisi kandilisi küpsiseid
  • kuuma kohvi (küpsiste niisutamiseks)    
  • 1 tops (230 g) koorest mangopudingut 
  • 100 g créme fraiche´i 
  • 150 g tumedat šokolaadi

Vahusta koor ning lisa õrnalt segades juurde toorjuustukreem. Haki pähklid ning lisa 75 g pähkleid vahukooresegule.

Pane alusele 3 x 2 küpsist ja lao kihiti küpsised koos täidistega: küpsised, vahukooresegu, küpsised, mangopuding, küpsised, vahukooresegu, mangopuding, küpsised, créme fraiche, küpsised. Sulata šokolaad ja kata sellega kook (ära kindlasti unusta küpsised enne kihiti laotamist korraks kohvi sisse kasta).

Lase koogil külmkapis üleöö maitsestuda ning kaunista siis ülejäänud pähklitega. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles