Pidupäevaks küpsisekooki

Küpsisekook

FOTO: Ragne Värk

Ragne Värk pakub oma toidublogis kokkama.ee välja retsepti küpsisekoogiks, mis tuleks päev enne serveerimist külmikusse pista.

Küpsisekook

  • 100 ml 35-protsendilist rõõska koort        
  • 100 g toasooja šokolaadiga toorjuustukreemi
  • 100 g Kreeka pähkleid
  • 450 g klassikalisi kandilisi küpsiseid
  • kuuma kohvi (küpsiste niisutamiseks)    
  • 1 tops (230 g) koorest mangopudingut 
  • 100 g créme fraiche´i 
  • 150 g tumedat šokolaadi

Vahusta koor ning lisa õrnalt segades juurde toorjuustukreem. Haki pähklid ning lisa 75 g pähkleid vahukooresegule.

Pane alusele 3 x 2 küpsist ja lao kihiti küpsised koos täidistega: küpsised, vahukooresegu, küpsised, mangopuding, küpsised, vahukooresegu, mangopuding, küpsised, créme fraiche, küpsised. Sulata šokolaad ja kata sellega kook (ära kindlasti unusta küpsised enne kihiti laotamist korraks kohvi sisse kasta).

Lase koogil külmkapis üleöö maitsestuda ning kaunista siis ülejäänud pähklitega. 

Tagasi üles