Viis moodust, kuidas naised pidevalt oma juukseid rikuvad

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Meil on pidevalt kiire ja seetõttu meigime ning sätime end alati valmis võimalikult kärmelt. Aga kui me tegelikult teaksime, kuidas mõni asi meie kiharaid kahjustab, siis mõtleksime vast pikemalt ja võtaks natuke rohkem aega, et oma juustele hoolt ning armastust pakkuda.

Women’s Health Magazine pani kirja viis üllatavat moodust, kuidas naised pidevalt oma juukseid rikuvad.

1. Kasutad liiga palju kuivšampooni

Mõnel hommikul tundub peeglisse vaadates, et ainuke võimalus on juustesse kanda kuivšampooni. Ohtlikuks muutub olukord aga siis, kui kasutad seda iga päev. Peanahk tahab hingata, kuid kuivšampoonis olevad kemikaalid ummistavad poore ega lase õhku peanaha ligi.

Lahendus: pese juukseid volüümi lisava šampooniga, mis muudab juuksed kohevamaks. Kasuta juuksepalsamit ainult juukseotstes – sel viisil on juuksed lopsakad ja sama tekstuuriga kui pärast kuivšampooni kasutamist ning juuksed ei muutu kiirelt rasuseks.

2. Kuumutad juukseid liiga tihti

Mida suurem on kuumus, seda vähem pead juukseid fööni või koolutajaga töötlema. Juuste kuumutamine pikemat aega – vahel piisab ka paarist minutist – võib peanahka kõrvetada. Selle tulemusel muutub peanahk kuivaks ja juuksed näevad elutud välja. Samuti soodustab see katkiste juukseotste teket.

Lahendus: sageli juukseid föönitades, sirgendades või koolutades võiks kasutada kuumakaitset pakkuvat spreid.

3. Hakkad niiskeid juukseid soengusse sättima

Juukseid sirgendades või koolutades võib tekkida tunne, et see võtab terve igaviku aega, kuid niiskeid juukseid ei tasuks kunagi hakata soengusse sättima. Juuksesirgendaja võib olla väga kuum ning ainuüksi selle aur võib peanahka kõrvetada.

Lahendus: kaks võimalust – oota, kuni juuksed on täielikult kuivanud ja hakka alles siis neid soengusse sättima, või kasuta niisketes juustes tekstuuri lisavat spreid, mis annab juustele lopsakust ja aitab juukseid kergemini sättida.

4. Lähed juuksesirgendajaga liiale

On suur vahe, kas tõmbad sirgendajaga üle salgu mitu korda või vaid ühe pika korra. Mõtle nii: kui sul on õrnast materjalist pluus, kas tõmbaksid triikrauaga üle selle mitu korda või vaid ühe korra?

Lahendus: kanna niisketesse juustesse silendavat juuksevahtu või muud toodet, tänu millele on kergem juukseid soengusse sättida. Lase juustel ära kuivada ja tõmba need alles siis sirgendaja abil sirgeks.

5. Teed liiga tugeva hobusesabapatsi

Kui kõik teised soengud veavad sind alt, saad alati loota elegantse ja tugeva hobusesabapatsile. Pealegi ei pea sa selle tarbeks juukseid kuumusega töötlema. Ent ole ettevaatlik: hobusesabapatsi ei tohiks kunagi teha liiga tugevalt, kuna see võib juuksed lihtsalt katki tõmmata.

Lahendus: kui tahad kõik väiksemad karvakesed patsi koondama, kasuta juuksegeeli, mille abil saab väikseid salke kergesti taltsutada. Kui see ei õnnestu, eelista parem krunni või tee mõni punutud soeng.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles