Trikke, kuidas koosolekul endast tark mulje jätta

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Kes meist ei tahaks koosolekul teistest targemana näida? Mõnikord on see raske, kui mõtted liiguvad vargsi koosoleku teemadelt hoopis puhkusele, lõunauinakule või vastlakuklitele…

Inimesi on lihtsate nippidega väga kerge mõjutada. The Cooper Review pakub välja mitu naljakat trikki, kuidas endast koosolekutel asjalik ja tark mulje jätta isegi siis, kui sa asjast suurt midagi ei jaga. Ehk oled isegi märganud, et tööl on kolleege, kes juba ammuilma niimoodi käituvad?

Foto: SCANPIX

Joonista Venni diagramm. Pole isegi oluline, kui su diagramm on täiesti ebatäpne. Mida ebatäpsem, seda parem. Enne kui jõuad pastaka käest panna, hakkavad kolleegid vaidlema, kui suured ringid peaksid olema, mis võiks siltidele tegelikult kirjutada jne. Samal ajal saad sina rahus selga toetada ja Candy Crushi edasi mängida. 

Foto: SCANPIX

Teisenda protsendid murdarvudeks. Kui keegi ütleb: «Umbes 25 protsenti kasutajatest klikib seda nuppu,» siis torka ruttu vahele: «Nii et umbes üks neljandik,» ja tee selle kohta märge. Kõik noogutavad nõustudes ja on sisimas su peale kadedad, et nii nobedasti arvutada oskad.

Foto: SCANPIX

Julgusta kõik «sammu tagasi astuma». Koosolekutel tuleb tihti ette seda, et kõik räägivad läbisegi ja panustavad teemasse omapoolsete tähelepanekutega. Sul pole midagi lisada. Nüüd on sobiv hetk öelda: «Oot-oot, astume nüüd sammu tagasi, eks ole?» Sellele võiks järgneda kohe: «Mida me siis õigupoolest teha soovime?!» ja hetkega oled võitnud omale veel ühe tunnikese, et tark näida.

Foto: SCANPIX

Nooguta järjepidevalt ja teeskle, nagu teeksid märkmeid. Kanna endaga alati märkmikku kaasas. Töökaaslased austavad seda, et hoidud tehnoloogiast. Pane kirja üks sõna igast lausest, mida kuuled. Samal ajal nooguta tõsiselt.

Foto: SCANPIX

Korda viimast lauset, mis arendaja ütles, aga tee seda väga aeglaselt. Kui arendaja oma on oma sõnavõtu lõpetanud, ütle: «Las ma kordan seda,» ja kordagi täpselt seda, mis ta ütles, kuid väga, väga aeglaselt. Nüüd on tema arukus sulle üle kantud. 

Foto: SCANPIX

Kõnni ruumis ringi. Kas sa pole märganud, et nii kui keegi laua tagant püsti tõuseb ja ringi tammub, hakkad teda automaatselt austama? Nii on. Kõnni ringi. Mine nurka ja toetu vastu seina. Ohka sügavalt ja mõtisklevalt. Kõik lähevad endast välja ja tahavad pingsalt teda, millest sa küll mõtled.

Foto: SCANPIX

Palu esitluse tegijal näidata eelmist slaidi. Polegi oluline, mis hetkel sa tema esitluse ajal sa seda hõikad, kuid see jätab hetkega mulje, justkui oleksid pööranud ettekandele palju rohkem tähelepanu kui keegi teine ruumis. Ehk saad veel midagi ära märkida? Näiteks: «Ma vist ei saa täpselt aru, mida need numbrid näitavad.»

Foto: SCANPIX

Välju ruumist, et vastata ülitähtsale kõnele. Kui sa pead keset koosolekut väljuma, et vastata «tähtsale» telefonikõnele, mõistavad kõik, kui tähtis ja hõivatud inimene sa oled. Nad mõtlevad: «Oo, see koosolek on ju tähtis. Seega kui tema kõne on veelgi tähtsam, ei tohiks me teda segada.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles