Võlglastest isad «Radaris»: mis alimente ma maksan, kui lapsi ei näidata?

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Saates «Radar» võtavad sõna mehed, kelle võlad oma laste emade eest ulatuvad uskumatutesse kõrgustesse
Saates «Radar» võtavad sõna mehed, kelle võlad oma laste emade eest ulatuvad uskumatutesse kõrgustesse Foto: Kanal 2

Ajal, kui riigikogu arutleb, kuidas tulevikus karmikäelisemalt taltsutada «rongaisasid», kes on loobunud oma laste emadele alimentide maksmisest, siplevad juba praegu tuhanded Eesti isad uskumatutes võlgades. 

Tänases «Radaris» võtavad sõna mehed, kelle võlad oma laste emade eest ulatuvad uskumatutesse kõrgustesse. Teiste seas avab teemat kahe lapse isa, kes on võlgu lausa 40 000 eurot.

«Ma ei ole rongaisa. Ma ei ole kunagi oma lapsi unustanud,» ütleb üks isa saates. «Aga mis raha ma annan, kui lapsi ka enam ei näidata,» on mees otsustav.

«See, kui sa ei maksa, ei tähenda, et sa oled rongaisa või et sa ei armasta oma lapsi. See pole päris kindlasti niimoodi,» lisab teine. «Ei arvestata võib-olla sellega, et inimene on jäänud elu hammasrataste vahele. Võlg tekib väga kähku, kui sul tööd ei ole,» selgitab ta.

Foto: Kanal 2

Selgub, et võlglaste nimekirjas on ligi 9000 kodanikku, kellest vaid pooled muretsevad selle üle, et need ka makstud saaksid. See tähendab, et suisa 4500 vanemat ei maksa alimente. Kui õige tundub selle juures riigi plaan võlglased avalikult häbiposti panna ja neilt näiteks karistuseks autojuhiluba ära võtta, selle üle arutleb Kanal2 nädalamagasin «Radar» juba täna õhtul kell 20.30.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles