Viis põhjust, miks on tore olla emotsionaalne

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Mis ajast sai «emotsionaalsest» solvang? Oskust sügavalt tunda võiks hoopis rohkem tunnustada, mitte pilgata. 

Mõni võib ehk arvata, et tundelisus on veider või «naiselik» omadus, kuid tegelikult on säärane suhtumine jabur. Inimene ongi tundeline, olgu ta mees või naine. Tunnete allasurumine tekitab tõsiseid vaimseid probleeme, mis teevad kahju igale inimhingele. 

Ole uhke selle üle, et oled emotsionaalne inimene, sest see on sulle mitmel moel kasulik, kirjutab Huffington Post. Naudi, et oskad elu täiel rinnal nautida ja sügavuti tunda. See on ju ainult tore! Tahad teada, miks? 

1. Sa ei karda nutta

Kuigi palju on neid, kes peavad nutmist nõrkuse märgiks, näitab see hoopis vastupidist. Vaid emotsionaalselt tugev inimene julgeb olla haavatav. Nutmine on ehedate inimtunnete väljendus, mis on tõestuseks, et oled siiras inimene. 

Väga oluline on ka see, et nutmine aitab füüsiliselt tundeid välja elada. Mitte mingisuguseid tundeid ei tohiks pidevalt alla suruda, olgu need positiivsed või negatiivsed, väikesed või suured. Nutmisega lased tunnetel endast võimust võtta, et neid täiel rinnal kogeda ja siis eluga edasi minna. Miks peakski keegi tahtma kurbust endaga kaasas kanda, kui on võimalus see valla päästa?

Scanpix
Scanpix Foto: SCANPIX

2. Sa leiad omale suurepäraseid sõpru

Emotsionaalsete ja ehedate inimestega on palju mõnusam suhelda kui tuimade «kivinägudega».  Tundeline inimene klapib nendega, kellega ta tunneb, et tahab koos olla. Selle varjus pole pahatahtlikku tagamõtet.

Inimesed, kes annavad tunnetele voli, leiavad enamasti endale häid sõpru, sest nad on ka head kuulatajad ja oskavad teistele kaasa tunda ning neid raskel ajal toetada.

3. Sa oled osav probleemilahendaja

Emotsionaalne inimene ei talu konflikte. Seepärast proovib ta alati leida lahendusi, kuidas probleemidest jagu saada. Selleks kasutab ta oma loomupärast oskust teiste tundeid mõista.

4. Sa otsustad olla õnnelik

Emotsionaalne inimene langetab sagedasti otsuseid tunnete abil. Ta küll kalkuleerib ja analüüsib nii nagu teisedki, ent lõpuks küsib ta endalt: «Mis teeks mind kõige õnnelikumaks?»

Jah, vastus ei pruugi olla alati kõige objektiivsem või ka õigem, ent kui sageli me elus üldse ainult õigeid otsuseid teeme? Ja kui tihti me oma otsuse järel päris õnnelikud oleme? 

5. Sa saad oma ülesannetega hakkama

Üks suurimaid väärarvamusi emotsionaalsete inimeste kohta on, et nad ei saa tööl hästi hakkama. See pole sugugi tõsi. Tundlikud inimesed on suurepärased äriinimesed. 

Emotsionaalne intelligentsus eriti kasulik seal, kus tuleb palju läbi rääkida ja suhelda teiste inimestega. Kui sa mõista inimesi ja märka nende vajadusi, siis on seda väga raske teha.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles