Maitseb nagu talus

Britt Rosen
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rõhub Eesti toorainele: peakokk Mihkel Kalbus.
Rõhub Eesti toorainele: peakokk Mihkel Kalbus. Foto: Denis Georgievskij

Sel kuul on iseäranis kena, kui ostate sinimustvalge lipumärgiga Eesti toitu ja hoiate ka kodus süüa tehes eestilikku joont. Meie köögi uuenduslikumat vaimu esindava restorani Farm peakokk Mihkel Kalbus ärgitab kodujuustugi ise tegema.

Seajalad küüslaugu-ürdipuljongis, suitsuangerjafilee õuna-kurgisalati ja mädarõikamaitselise hapukoorega, rukkilinnasekreem mustasõstraželeega – Eesti mis Eesti! See on põgus valik ärksamat ja uuemat Eesti kööki pakkuva restorani Farm menüüst. Kõik lihtne ja tuttav Eesti toit, ent siiski natuke moodsamas võtmes, puudutagu see siis uudsemaid kokandusvõtteid, peakoka Mihkel Kalbuse käekirja või tsipake uhkemat serveeringut. Näiteks seajalgu, meie vastlatoitu, mida teistest söögikohtadest naljalt ei leia, keedetakse nagu sülti aromaatsete köögiviljade ja maitsetaimedega ning tuuakse leeme sees malmpotiga lauale. Rukkilinnasekreem on aga nagu brüleekreem, kus munale ja koorele lisatakse rukkilinnase kontsentraati.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles