Põhjus, miks õhukestesse juustesse ei taha lokid jääda

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Nagu hõredate juustega naiste elu isegi nukker poleks, on paljud neist märganud, et kohevust ei saa lisada ka lokkide abil, mis väga kergesti ära vajuvad.

Miks on õhukesed juuksed nii elutud ja tuimad? Esiteks võib selles süüdistada geene. «See, kui hästi lokid juustes püsivad ja kui tihedad need on, sõltub suuresti juuste loomulikust tekstuurist,» selgitab stilist Matthew Fugate iluportaalis Byrdie. «Aga see ei tähenda, et sa ei võiks endalegi lokke saada. Nipp seisneb selles, et juukseid tuleb töödelda vastavalt oma ainulaadsele juuksetüübile. Tegelikult püsib lokk igasugustes juustes - tulemus sõltub vaid sellest, kui kannatlik sa soengut tehes suudad olla.»

Teiseks ei püsi lokid peas siis, kui juuksed on kurnatud juba enne lokkide pähe keeramist. «Nii paljud naised muudavad föönitamisega oma juuksed elutuks,» nendib stilist. «Kõik tahavad seda suurt ja tihedat föönisoenguefekti nagu staaridel, see on väga moes. Kahjuks väsitab aga fööniga töötlemine ja juustest sikutamine juuksekarva ära ja seda ei tohiks enne lokkide tegemist teha.»

Ära ürita juukseid kuivatades imiteerida oma juuksurit, kes kasutab föönitamise abivahendina juukseharja. Kui kasutad fööni, siis tõsta juukseid vaid oma näppude abil, nii säilib nende loomulik tekstuur ja sa ei venita kiharaid välja.

Lokkide tegemiseks on soovitav kasutada kõige tavalisemaid lokirulle. Need võivad tunduda vanamoelised, kuid ometi on need õhukestesse juustesse lokkide tegemiseks kõige parem vahend. Mida kauem hoiad rulle peas, seda tugevamad lokid jäävad. Kui võtad juuksed lahti, siis «kammi juukseid# vaid näppudega ja kinnita soeng juukselakiga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles