Eestis populaarsust koguv trend: aksessuaaride asemel ehivad keha kuldsed tätoveeringud

Kerti Kulper
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Komplektist Dakota.
Komplektist Dakota. Foto: kuldnetattoo.ee

Paljud on ilmselt mõelnud tätoveeringu tegemisele, kuid ei julge seda sammu reaalselt astuda. Enne püsiva kehakaunistuse tegemist tuleks hoolikalt läbi mõelda, kuhu ja mida teha. Õnneks on olemas ka teine variant, kuidas oma ihu kaunistada: ajutised tätoveeringud.

Ajutised tätoveeringud on võitnud juba paljude moekunstnike südamed. Pariisi moenädalal ehtis Dries van Noteni kollektsiooni esitlenud modellide alahuuli kuldne triip; New Yorgi moenädalal võis aga Tommy Hilfigeri moe-show'l näha modellide nägudel kuldseid tähekesi. Välismaised moeajakirjad soovitavad ajutisi tätoveeringuid proovida juba kevadel, kuid tõeliselt trendikaks muutuvad need ilmselt selle aasta suvel. Nüüd on ajutised tätoveeringud jõudnud ka Eestisse.

Merje Sumberg lõi selle aasta jaanuaris ettevõtte Golden Tattoo OÜ ja registreeris kaubamärgi Kuldne Tattoo, mis tegeleb ajutiste tätoveeringute tellimise ja müügiga. Ajutisi tätoveeringuid on poelettidel olnud ka enne, kuid Golden Tattoo tooteid eristab teistest see, et need on disainitud lähtuvalt ehetest – ajutine kuldne, hõbedane või must tätoveering peaks sobima kokku pärisaksessuaaridega (käekella, käeketi, sõrmustega).

Mõtte ajutisi tätoveeringuid Eestis müüma hakata sai Sumberg oma sõbrannalt, kes kolis aastaid tagasi Austraaliasse. Esimene kokkupuude tätoveeringutega oli naisel sõbranna kaudu eelmise aasta lõpus ja enne jõule tellis ta mõned näidised, et tuttavatelt uurida, kas selliste kehakaunistuste vastu oleks siin huvi. Vastukaja oli väga positiivne. Lähemal uurimisel selgus, et tegemist on tõusva trendiga, mis on vallutamas nii Euroopat, Austraaliat kui ka Ameerikat. 

Golden Tattoo tätoveeringud pärinevad Aasiast. Väidetavalt on tegemist hetkel parimate maailmas saada olevate ajutiste ehetest inspireeritud kuldsete tätoveeringutega. «Kvaliteet on nii seinast seina, et see on täitsa uskumatu. Ma olen tellinud hästi paljudest erinevatest tehastest näidiseid, kullasära ja erinevus on tegelikult väga suur. Ühe tehase kuld võib olla väga tuhm, samas kui teisel on hästi särav. Golden Tattoo komplektid on kõik eranditult premium tooted,» rääkis ta. 

Efektne tulemus väikse vaevaga

Tätoveeringud, mida saab Golden Tattoo kaudu tellida, on viisakas ja tugevas pakendis, seega ei pea muretsema, et kaup jõuaks kliendini kortsus või kahjustatult. Igas pakendis on neli erinevat lehte, kust igaüks saab vastavalt oma eelistustele erinevaid disaine välja lõigata ja kokku sobitada. Tätoveeringute kehale kandmine on väga lihtne: (1) lõikad sobiva kujundi välja; (2) mõõdad, kas tätoveeringut on vaja lühemaks lõigata (osad ei tohiks kattuda); (3) kannad nahale ja vajutad veidike kinni, et tätoveering haakuks nahaga; (4) paned tätoveeringu peale märja rätiku – mida märjem, seda parem – ja hoiad umbes 30 sekundit; (5) eemaldad paberiosa ja lased tätoveeringul umbes 10 minutit kuivada, siis püsib tätoveering kauem peal. 

Tätoveering peaks nahal püsima 4-6 päeva, siis hakkab värv juba tuhmuma. Soovi korral saab selle ka varem eemaldada. Tuleb vaid abiks võtta näiteks beebiõli või oliiviõli, millega kergelt hõõrudes tuleb tätoveering lihtsalt maha. Värskelt pandud tätoveeringut võib olla raskem eemaldada, kuid paar päeva käel olnud kaunistus tuleb ilma probleemideta maha. Sumbergi sõnul on toode sertifitseeritud ja testitud nii Ameerikas kui ka Euroopas ning on kindlaks tehtud, et need tätoveeringud ei sisalda toksilisi aineid.  

Komplektist Isabella (foto: kuldnetattoo.ee)
Komplektist Isabella (foto: kuldnetattoo.ee) Foto: kuldnetattoo.ee

Merje Sumbergi arvates on neil tätoveeringutel kaks sihtrühma: julged ja eneseteadlikud naised, kellele meeldib tähelepanu, ning teismelised. Kuigi ajutised kuldsed tätoveeringud võivad esialgu jätta mulje, et need sobiks pigem teismelise kätt ehtima kui mõne ärinaise oma, on Sumbergi sõnul just esimene sihtrühm suurem. Säravad ja ilusa disainiga tätoveeringud meeldivad juba praegu paljudele Eesti tegusatele ärinaistele, kes armastavad reisida, väljas käia ja lõbutseda. Samas võivad tätoveeringuid proovida kõik – kuna erinevaid disaine saab oma äranägemise järgi kombineerida, võib vabalt käe ümber panna ka ühe peenikese kuldketti meenutava tätoveeringu. Kuldsed tätoveeringud sobivad ideaalselt randa, ujulasse, pidudele, festivalidele või kontsertidele.

Golden Tattoo koduleht ja tellimiskeskkond said alles hiljuti valmis, kuid huvi ajutiste kehakaunistuste vastu on juba mõnda aega väga suur olnud ning Facebooki kui ka e-posti vahendusel saabub iga päev tellimusi. Tõenäoliselt muutuvad tätoveeringud eriti populaarseks vastu suve, kui sädelevad tätoveeringud paistavad päevitunud nahalt hästi välja. Kuna päike ei tungi tätoveeringust läbi, võib juhtuda, et tätoveering päevitub mõneks ajaks nahale. 

Kui mujal maailmas on taoliste tätoveeringute hinnaks 28-32 eurot, siis Golden Tattoo kaudu saab neid soetada 14-16 euro eest. Golden Tattoo toodetega saab virtuaalselt tutvuda Facebookis ja ettevõtte kodulehel; kuldsed tätoveeringud on kevadel müügil ka Tallinnas toimuval ilumessil Ilu Sõnum (15-17. mail).

Helen Adamson: «Esimest korda nägin ma neid Beyonce'il, kuid Eestis sain infot Liis Lemsalult, kes andis mulle Golden Tattoo maaletooja kontakti. Olen tätoveeringutega väga rahul, need on väga hea ajutine kaunistus lisaks ehetele. Kuna komplektis on palju erinevaid mustereid, siis on võimalik lasta fantaasial lennata ja väga lahedaid kaunistusi kokku panna ning nende pealepanek on tõesti ülimalt lihtne. Kuna mulle meeldib aeg-ajalt kanda vöökohta paljastavaid pluuse, siis tegin lisaks käele tätoveeringu ka kõhule. Olen saanud palju komplimente.»

Kairi Sester: «Olen paaril korral kuldseid tätoveeringuid proovinud ja iga kord on need tekitanud tuttavates elevust ja palju küsimusi. Võõrad inimesed küll vaatavad, aga keegi lähemalt pole küsima tulnud, et millega tegu. Mulle meeldib, et ajutiste tätoveeringutega saab kerge vaevaga oma riietust täiustada ja säravamaks muuta ning neid on mugav kehale kanda ja eemaldada ka ilma kõrvalise abita. Vaid mõned minutid ning juba ta läigib sinu kehapinnalt vastu. Kindlasti saab neist selle suve hitt, sest kes ei tahaks oma kena päevitunud keha kaunistada säravate ehetega.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles