Tuntud pesufirmalt nõutakse suuremaid suuruseid

Piret Lakson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pluss-suuruses modellid.
Pluss-suuruses modellid. Foto: SCANPIX

Tarbijad avaldavad üha enam survet maailma nimekaimale pesufirmale Victoria's Secret, et viimane pakuks rohkem pluss-suuruses naistepesu.

Viimasel ajal on tuhanded inimesed alla kirjutanud petitsioonidele, millega nõutakse tuntud pesufirmalt suuremate suuruste pakkumist, vahendab Business Insider.

XL-suuruses püksikud on kõige suuremad, mida pesutootja pakub. Rinnahoidjate suurused on hoopis vastuolus - mõne eksemplari puhul ei ole võimalik saada D-korvist suuremat, mõne puhul pakutakse ka DDD-korvi.

Sellegipoolest tunnevad paljud naised, et nad ei ole Victoria’s Secretisse, kes kontrollib 35 protsenti pesuturust, teretulnud.

Ühe petitsiooni autor, Dana Drew, ütleb, et armastab Victoria's Secreti poodi, aga ta ei saa osta sealt pesu. «Minu raha ja krediitkaart on neile küll head, aga fakt, et ma saan sealt osta ainult parfüüme, kehakreeme ja -spreisid, saadab sõnumi, et mu keha ei ole,» ütles ta.

«Vaatan igal aastal nende moešõud Angel ja tahaksin osta seda pesu, mida teleekraanil näen, kuid ma ei saa, sest Victoria's Secret ei müü pluss-suuruseid,» lisas ta.

Petitsioonidega julgustatakse pesufirmat näitama moešõudel ka rohkem erinevaid kehatüüpe, mitte ainult ülikõhnasid modelle.

Möödunud aastal vallandas sotsiaalmeedias pahameeletormi pesubrändi uus kampaania «The Perfect Body» ehk «Täiuslik keha», mille puhul peeti ärritavaks reklaamides kasutatud sõnastust, mis viitab sellele, et ilus on vaid ülipikk ja ülisale keha. Lõpuks muudeti kampaania sõnumit, milleks sai «A Body For Every Body» ehk «Keha igale ühele».

Petitsioonides rõhutatakse, et pesufirma võiks mõelda ka sellele, et USAs on miljoneid naisi, kes kulutasid eelmisel aastal üle 17,5 miljardi dollari pluss-suuruses riideesemetele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles