Populaarse telesaate juht tunnistas, et põeb anoreksiat

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Gok Wan.
Gok Wan. Foto: Ian Gavan/Starstock/Photoshot

Suurbritannias tuntud stilist ja telesaadete «Gok Wan annab moenõu» ja «Kuidas alasti hea välja näha?» juht Gok Wan tunnistas hiljuti, et põeb anoreksiat.

Gok Wan pidas hiljuti Birminghami City ülikoolis loengu, milles rääkis muuseas ka oma toitumishäirest. Mehe sõnul võttis ta selle valusa teema jutuks, kuna lootis, et see mõjub tudengitele motiveerivalt ja julgustavalt, kirjutab Cosmopolitan.co.uk.

40-aastane Gok Wan, kelle kõne osutus niivõrd menukaks, et ülikool oli sunnitud seda suure osalejate soovi tõttu ka veebi vahendusel üle kandma, viitas kõnes anoreksiale kui «parasiidile, mis ei lähe ära». «Ma võitlen iga päev anoreksiaga. Kõige olulisem relv, mis mul on, on teadmine, et see haigus ei kao kunagi ära,» rääkis ta.

Gok Wan pole kunagi varjanud seda, et tal on kehakaaluga probleeme olnud. Ta on tunnistanud, et enne telesaadete juhtimist oli ta kehakaal üle 130 kg. 20-aastaselt võttis mees üle 60 kg alla, kuid kaalulangetusel oli oma hind: mees hakkas maniakaalselt jälgima, mida sõi ja ta ei armastanud oma keha, mistõttu kujunes tal välja anoreksia.

Kuna ta oli juba teismelisena ülekaaluline, sattus ta koolikiusamise ohvriks. Mees tunnistas oma kõnes, et soovis kooli ajal kiusajatele kõige karmimat saatust, kuid tänaseks on ta neile andestanud, sest ilma nendeta poleks ta see inimene, kes ta on.

«Rasketest aegadest üle saamiseks tuleb meeles pidada, et elu on lühike ja seetõttu tuleb keskenduda vaid headele asjadele. Pisiasjad, mis valmistavad sulle muret, on lõpuks asjad, mis toovad sulle edu. Millele sa mõtled surivoodis lamades: kas tunned muret oma välimuse või hoopis selle pärast, et pole maksimaalselt elanud?» rääkis Gok Wan tudengitele.

Gok Wani kõnel oli kaks olulist sõnumit. Esiteks tasuks teada, et ka meestel võib esineda toitumishäireid; teiseks tuleks meelde jätta, et oma murede eest ei tasu põgeneda. Öeldakse ju, et kui on mure, siis pool anna ära. See vastab tõele – varakult oma probleemide tunnistamine mõnele lähedasele inimesele muudab olukorra tunduvalt kergemaks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles