Joogid, mis toovad parema une

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Kui sul on raskusi uinumisega ja uni on rahutu, peaksid ehk mõtlema sellele, mida sa enne magamaminekut jood. Teatud joogid toovad parema une, samas kui mõnda jooki tuleks kindlasti vältida.

Parema une nimel

Hapu kirsimahl

Kirsimahla joomine hommikul ja õhtul aitab und reguleerida, kuna kirsimahlas on unehormooni melatoniini. Ühe uuringuga tehti kindlaks, et kirsimahla regulaarselt joonud inimesed magasid kauem ja rahulikumalt kui need, kes ei joonud kirsimahla, kirjutab Shape.com.

Taimeteed

Kofeiini sisaldav tee võib sind öö läbi üleval hoida, kuid taimeteed aitavad paremini uinuda. Näiteks kui jood sidrunmelissiteed neli korda päevad, magad kindlasti öösel paremini. Ka kummelitee toob parema une. 

Und rikuvad

Vein

Paljud arvavad ekslikult, et vein ja muud alkohoolsed joogid aitavad paremini magada. Tegelikult on kindlaks tehtud, et kuigi alkohol muudab esialgu uniseks, häirib see hiljem und ja inimene ei puhka korralikult välja.

Kohv

Kohvi joomine enne uneaega on kindel viis oma une rikkumiseks. Isegi piimakohvi joomine pärastlõunal võib ööund mõjutada, kuna kofeiin mõjub kehale veel kuus tundi pärast selle tarbimist. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles