Soome seksuoloog: kamasuutra on lääne inimeste seksuaalsust kahjustanud

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Soome seksuoloogi Mirka Paavilaineni sõnul ei sobi ida kamasuutra lääne inimesele, vaid pigem teeb seksuaalsusele kahju.

Seksuoloogi sõnul on kamasuutra juhtinud inimesi valele teele ning selle tõttu ei olda oma keha ja seksiga rahul, edastab iltasanomat.fi.

«Kamasuutras on mitmed keerulised asendid, mida suudavad teha vaid väga hea füüsilise ettevalmistusega inimesed. Kui neid ei suudeta, võib tekkida tunne, et ollakse seksuaalselt viletsad ja ebakompetentsed,» nentis asjatundja.

Ta jätkas, et kõike idast tulnut võetakse «puhta kullana», kuid see ei ole nii. On palju šarlatane, kes püüavad luua kamasuutrast pildi kui millestki, mis kiiresti ja kohe seksuaalse õndsuse toob. Tegelik elu on näidanud midagi muud.

Paavilaineni sõnul ei ole tänapäeval väga suur hulk naisi oma seksuaaleluga rahul.

«Statistika kohaselt ei saa umbes 70 protsenti naistest vaginaalset orgasmi. Et naine saaks orgasmi, on vaja stimuleerida ka kliitorit. Fakt on see, et vaginaalne suguühe ei rahulda  naist ning suur osa naisi ei saa sellest aru, sest nad ei tunneta oma keha,» selgitas seksuoloog.

Ka olevat meestel kompleks, et nad peavad seksima «õpiku» järgi ehk peenis viiakse vagiinasse ning tehakse rütmilisi liigutusi.

Seksuoloogi arvates on ühiskond üle seksualiseeritud ning «seksiõpetustest» on saanud suur äri, milles seksuaalõndsuse otsijatel «nahk üle kõrvade» tõmmatakse.

«Iga inimene on erinev ning mis on sobilik ühele, ei ole sobilik teisele. Arvesse tuleb võtta ka kultuuriruumi erinevusi,» lausus soomlane.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles