Panniroog küpsetatud tortiljade, kana ja praemunadega

Panniroog

FOTO: Ragne Värk

Rannamõisa linnulihablogi perenaine Ragne Värk pakub välja oma mugavustoidu ehk comfort food’i. «Mugavustoit on üldiselt selline lohutus- ja hellitustoit, mida võibolla igapäevaselt ei söö, aga vahel võiks ju endale lubada. Mulle meeldib veel lisaks sellele nimetada mugavustoitu kiiresti valmivaks toiduks.»  

Panniroog küpsetatud tortiljade, kana ja praemunadega kolmele

  • veerand sibulat
  • 200 g hakitud kalkuni kintsu- või rinnaliha
  • 300 g purustatud tomateid
  • peotäis basiilikulehti
  • 50 g suitsujuustu, riivituna
  • 125 g tortiljakrõpse
  • peotäis tavalist juustu, riivituna
  • 3 muna
  • soola, pipart, suhkrut
  • oliiviõli
  • tüümiani

Haki sibul peeneks ning prae pannil õlis klaasjaks. Poole pealt lisa juurde hakitud kintsu- või rinnaliha, maitsesta soola ja pipraga. Kui liha roosakas värvus hakkab kaduma, vala juurde purustatud tomatid ning sega juurde basiilikulehed. Kuumuta madalal kuumusel paar minutit, kuni üleliigne vedelik aurustub. Sega seejärel sisse suitsujuust ning maitsesta segu soola, pipra ja näpuotsatäie suhkruga. Tõsta pann tulelt ning sega ettevaatlikult juurde tortiljakrõpsud. Raputa peale riivitud tavalist juustu. Tee nüüd pannile pisikesed pesad ning löö munad nendesse (jälgi, et munakollane terveks jääks!). Raputa peale soola ja pipart.

Lülita sisse ahju grillrežiim ja küpseta keskmisel kuumusel 200 kraadi juures pannirooga seni, kuni munad on kenasti hüübinud. Serveerides piserda üle oliiviõli ning värske tüümianiga.

Tagasi üles