Mitu tundi päevas tohib kanda erineva kõrgusega kingi?

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Teadlased on kindlaks teinud, et mida rohkem kõrge kontsaga kingi kanda, seda suurem on oht, et sind võivad vaevata põlveprobleemid. Pole just kuigi üllatav, et kõrged kingad ei mõju jalgadele ega rühile hästi, aga kui mitu tundi on päevas lubatud kontsi kanda ilma, et peaks kartma erinevaid vaevusi?

«Kõrged kingad mõjuvad jalgadele halvasti, kuna need panevad jala ebaloomulikku asendisse,» selgitas jalaarst L. Kelsey Armstrong. Päkale osutatud surve võib tekitada konnasilmi, mõrasid, küünisvarbaid, põlvevaevusi ja muid probleeme, kirjutab Women’s Health Magazine.

Selleks, et alandada erinevate vaevuste tekkimise riski, tuleks kõrgeid kontsi võimalikult vähe kanda. Järgnevalt on toodud väike juhend, mida tasuks järgida neil, kes armastavad kingi kanda.

4 sentimeetrit või madalam konts: Armstrong soovitab selliseid kingi kanda poodi minnes või pidudel käies, kus sa pead pikemat aega seisma. Sellise kõrgusega kingi võiks kanda maksimaalselt neli tundi.

4-8 sentimeetrine konts: selliseid kingi tasuks kanda vaid siis, kui tahad end näidata (pulmades, kohtingutel jne). Need kingad võivad jalas olla maksimaalselt kolm tundi.

8 sentimeetrit või kõrgem konts: nii kõrgeid kingi oleks mõistlik üldse vältida, aga kui sa pead neid kandma, ära piina oma jalgu rohkem kui tund aega korraga. Armstrong lisas, et kui king on väga toetava struktuuriga või kui sel on näiteks täistald, siis võib seda ka natuke kauem kanda.

Kõrgete kingade tekitatud jalaprobleeme aitab leevendada näiteks see, kui võtad kingad jalast ja rullid talla all golfipalli. See stimuleerib jalga ja muudab väikeseid lihaseid tugevamaks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles