Kuidas mõjuvad erinevad magamisasendid tervisele?

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Ilmselt ei mõtle paljud meist sellele, millises asendis me magame. Tegelikult võib magamisasend aga üllataval moel tervist mõjutada.

Shape.com pani kirja, kuidas neli levinud magamisasendit – selili, külili, kõhuli ja kallima kaisus – võivad tervist mõjutada.

  • Selili

Uuringud on näidanud, et selili magades suureneb obstruktiivse uneapnoe risk. Uneapnoe on hingamisteede haigus, mis põhjustab magamise ajal hindamisseisakuid. Ent kui sa hommikul ärgates oled värske ja sul ei esine ühtki ebameeldivat sümptomit, võid julgelt selili magada.

Foto: SCANPIX
  • Külili

Külilimagajatel pole tavaliselt probleeme kaela- ega õlavaluga ning külili magamine võib lausa leevendada uneapnoe sümptomeid. Kui sind vaevavad kõrvetised, tasuks parema külje asemel keerata vasakule küljele. Samas tasuks olla ettevaatlik: mõned uuringud on näidanud, et vasakul küljel magades näeb inimene rohkem õudusunenägusid.

Foto: SCANPIX
  • Kõhuli

Ilmselt oled ennegi kuulnud, et see pole magamiseks just kõige parem asend. Kuigi mõned teadlased on väitnud, et kõhuli magamine vähendab uneapnoe sümptomeid, ei ole see siiski laialdaselt kinnitust leidnud. Kõhuli magades tuleb nägu küljele keerata ja see asend võib koormata kaela ja selga. Ent sel asendil on ka üks boonus: kõhuli magades näevad inimesed rohkem erootilisi unenägusid.

Foto: SCANPIX
  • Kaaslasega

Kallistamine ja kaisus magamine mõjutab meie kõigi üleüldist õnnetunnet. Samuti mõjutab õnnetunnet ka see, kas lähete kallimaga ühel ajal voodisse või mitte.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles