Uus toitumis- ja treeningkava lubab kõigest nelja nädalaga kaunimat figuuri

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Kui oled üritanud süsivesikuid vältida, vähendada suhkru tarbimist või veeta rohkem aega jõusaalis, kuid ükski neist pole märgatavaid tulemusi andnud, siis siin on midagi just sulle: uus toitumis- ja treeningplaan tõotab kaunimat figuuri juba kõigest nelja nädala möödudes.

Toitumis- ja treeningkava The Four-Week Fitness and Food Effect on välja töötatud arsti ja toitumiseksperdi dr Michelle Storferi ning treeninguteemalise blogi pidaja Faya Nilssoni poolt. Uus plaan soovitab tarbida süsivesikuid, kofeiini ja isegi kuuma šokolaadi ega sunni inimest meeletult trenni tegema, kirjutab The Daily Mail. 

Plaani loojate sõnul aitavad nende nõuanded nelja nädalaga figuuri muuta, kaalu langetada, alandada keha rasvaprotsenti ja annavad inimesele energiat. Ja kõike seda ilma jõusaaliga liitumata või tundide viisi trenni tegemata.

«Lõputu treening vähendab energiat, mida me peaksime tegelikult säästma,» sõnas Faya Nilsson, kelle Instagrami kontol FitnessOnToast on üle 30 000 jälgija. Nilsson soovitab proovida raskustrenni, mille jooksul kasutab keha oma raskust jõutrenni tarbeks. «See on imeline viis oma keha tugevamaks ja kaunimaks muutmiseks,» lisas ta. Treeningplaani kuulub veel näiteks «jõhkrat keskendumisvõimet nõudev kardiotrenn», venitusharjutused ja puhkepäevad. 

Toitumiskavas on ette nähtud hommiku-, lõuna- ja õhtusöögid koos kahe vahepalaga. Kuna dr Storfer usub, et toitu tuleks nautida ja inimene ei tohiks kunagi liiga näljane olla, siis on ka toitumisplaan loodud neid põhimõtteid järgides. «Toitumiskavas tuleks vähem pöörata tähelepanu sellele, mida vältida ja rohkem sellele, mida süüa,» sõnas ta. 

«Kui jätta menüüst välja terve toiduainegrupp, lugeda pidevalt kilokaloreid ja järgida keerulisi toitumisnippe, siis muutub söömine naudingust tüütuks tegevuseks. Lõpuks ei mõtle inimene enam muule, kui dieedi lõpetamisele, et süüa asju, millest ta puudust tunneb,» nentis dr Storfer, kes usub, et süüa tuleks aeglaselt, et saada toidust õige elamus. «Keskendu toidule, mida sa sööd, ära topi seda lihtsalt suhu.»

Dr Storfer soovitas söömise ajaks lõpetada kõik muud tegevused ja keskenduda vaid enda ees olevale taldrikule. Aeglaselt söömine aitab vältida ka toiduga liialdamist. «Aeglaselt süües saame paremini aru, millal oleme tarbinud piisavalt toitu,» sõnas ta. 

Arsti sõnul ei tasuks vältida süsivesikuid, vaid pigem eelistada täisteraviljatooteid ja rafineerimata süsivesikuid (pruun riis, maguskartul, kinoa jne). 

Kuigi kofeiiniga liialdamine ei mõju kehale hästi, peitub hea kohvi kofeiinis palju antioksüdante, mis mõjuvad tervisele hästi. Dr Storferi sõnul aitab kofeiin ka trennis paremaid tulemusi saavutada, kui juua enne trenni kohvi.

Õhtuseks näksiks soovitab dr Storfer süüa näiteks tumedat šokolaadi puuviljadega või juua kuuma šokolaadi. 

Lisaks kõigele muule on tähtis veel end venitada, korralikult magada ja vedelikke tarbida.

Vaata siit, milline on neljanädalase plaani treeningkava ja siit, milline võiks olla ühe päeva menüü!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles