Mida tahaks paljud oma endistele kallimatele öelda?

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Pärast lahkuminekut või lahutust tahaks endisele kallimale nii mõndagi öelda. Paljud kaaluvad, kas tasuks eksile helistada või saata sõnum, et öelda talle veel asju, mis jäid ütlemata. Ausus ja avameelsus võib mõjuda tõeliselt vabastavalt, seega võib-olla oleks mõistlikum ütlemata jäänud sõnad endast välja lasta.

Huff Post uuris oma lugejatelt, mida nemad tahaksid oma eksile veel öelda. 

1. «Ma annan sulle andeks, et sa üritasid mu vaimu purustada. Ma tean, et sul polnud sel ajal kuigi kerge.»

2. «Ma õppisin sinult tegelikult väga palju. Kahjuks ei saa sina sellest aga mingit kasu.»

3. «See oli imeline! Siis muutus see heaks. Siis tundsin ma suurt üksindust. Nüüd on see jäänud minevikku ja ma olen siiralt õnnelik. Me oleksime pidanud seda juba varem tegema.»

4. «Sel hetkel, kui meie ellu sündis laps, oleksid pidanud sa otsustama, et ülejäänud elu jooksul sead kellegi teise endast tähtsamale kohale.»

5. «Seks on ilma sinuta parem.»

6. «Ma andestan sulle, sest sa ei tunnistanud kunagi, et sulle peaks millegi eest andeks andma.»

7. «Anna andeks, et ma andsin ära su tobeda Bryan Adamsi CD.»

8. «Anna andeks, et me ei suutnud ühtse meeskonnana töötada, et näidata lastele, et abielu on midagi püha, mida tuleks päästa.»

9. «Aitäh, et lasid mul minna. Tänu sinu otsusele kohtusin imelise mehega ja mu elu pole kunagi olnud nii tore.»

10. «Mul on kahju. Ma soovin, et saaksin aega tagasi pöörata. Ma tõesti igatsen sind.»

11. «Sa lubasid mulle, et oleme igavesti koos ja lasid minul lubada, et ma ei palu kunagi lahutust... ent siis jätsid sa mu maha. Ma ei täna sind kunagi selle eest, kuna ma oleksin võinud koos sinuga elu lõpuni õnnelik olla. Ent siis poleks minust saanud naist, kes ma nüüd olen, seega ainuüksi selle eest olen sulle tänulik.»

12. «Meie elud on ilma sinuta paljud ilusamad ja rahulikumad. Meil on ääretult lõbus ja me teeme kaotatud aastaid tasa.»

13. «Aitäh, et lahkusid sel õhtul minu ja meie laste juurest. See sundis mind saama iseseisvaks ja ambitsioonikaks naiseks, kes ma täna olen.»

14. «Ma ei kahetse midagi. Mina näen seda nii, et ühel hetkel oli sinul mu elus konkreetne eesmärk.»

15. «Tea, et pärast esimest südamevalu on võimalik uuesti armastust leida. Vahepeal keskendu aga iseendale ja lastele.»

16. «Ta on nüüdseks kahjuks lahkunud, kuid ma olen tänulik talle kahe poja eest. Ma ütlesin mehele, et jagan kõiki meie ilusaid mälestusi lastega. Ma räägin neile, kui palju me naersime ja armastasime teineteist, hoolimata meie erinevustest. Me andsime endast parima.»

17. «Alguses tundus mulle, et ma ei suuda ealeski edasi liikuda. Tõde on aga see, et sinu kõrvalsuhe oli parim kingitus mulle. Minust on saanud väga edukas inimene. Ma leidsin oma sisemise jõu. Ma olen tänulik ka su armukesele.»

18. «Ma soovin sulle enamat sellest elust, mis sa oled endale valinud. Ma loodan, et ühel päeval sa mõistad, mis sul oli ja millest sa loobusid. Elu on palju enamat kui vaid materiaalsed asjad, staatus ja pealiskaudsed suhted.»

19. «Sulle teadmiseks: suhted, mis saavad alguse petmisega, ei kesta väga kaua.»

20. «Hoolitse enda eest, kuna mina ei saa seda enam teha.»

21. «Aitäh, et küsisid lahutust. Ma ei teadnud, kui hea võib olla elu ilma sinuta.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles