Uuring: kahekümnendates mehed eelistavad vanemaid naisi

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ashton Kutcher ja Demi Moore.
Ashton Kutcher ja Demi Moore. Foto: Reuters / Scanpix

Paar kuud tagasi selgus OKCupidi uuringust, et meeste jaoks on naise juures kõige tähtsam naise vanus. Nimelt näitas antud uuring, et mehed eelistavad pigem nooremaid naisi ja kui naine on vanem kui 22, muutub ta kohe meeste silmis vähem atraktiivseks. Nüüd on aga tehtud uus uuring, mis näitas, et noorematele meestele meeldivad sootuks vanemad naised. 

Tutvumislehe EliteSingles küsitluses osales üle 450 000 inimese ja selgus, et 20-29-aastased mehed eelistavad välja minna naistega, kes on neist vanemad, kirjutab YourTango.

Psühholoog Sam Owen selgitas: «Noored mehed mõistavad praegu ilmselt paremini seda, et vanemad naised suudavad osavalt toime tulla paljude kohustustega – karjäär, lapsed, majapidamine, trenn, rahaline olukord –, tänu millele on nad meeste silmis intrigeerivad ja kenad, samuti on nad turvalisem valik kui noored naised.»

Hoolimata sellest, et mehed tahaks enda kõrvale vanemat naist, selgus samast küsitlusest, et naised eelistaksid olla suhtes nooremaks pooleks. Näiteks naised, kes on 50 või vanemad, tahaksid leida meest, kes oleks neist umbes kuus aastat vanem. Ka nooremad naised eelistavad mehi, kes on neist kuni 10 aastat vanemad. Need naised, kes oleks nõus suhtes olema noorema mehega, arvasid, et mees ei tohiks olla neist rohkem kui kolm aastat noorem. 

Kuigi nooremad mehed eelistavad vanemaid naisi, olid vanemad mehed arvamusel, et naine võiks neist siiski maksimaalselt 11 aastat noorem olla. Ka mehed, kes olid vanemad kui 60, eelistaks endast 10 aastat nooremaid naisi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles