Neli nippi jooksujalatsite eluaja pikendamiseks

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Head jooksujalatsid ei ole odavad. Iga jooksusõber tahab, et korralikud jalanõud peaks pikalt vastu. 

Olgu tossud kui kvaliteetsed tahes, lõpuks peab need ikkagi välja vahetama. Hästi hoides saab ka tiheda kasutamise korral jalatsite eluiga veidi pikendada, õpetab You Beauty.

Scanpix
Scanpix Foto: SCANPIX

Kanna jooksujalatseid vaid joostes. Kõige paremini kestavad tossud siis, kui need teenivad vaid üht eesmärki. Ära pane neid jalga poodi minekuks, jalgpalli mängimiseks või pikalt jalutamiseks. Kui tossud meeldivad sulle nii väga, osta vabal ajal kandmiseks teised samasugused. Jooksutossud olgu vaid jooksmiseks.

Ära pese jooksujalatseid pesumasinas. Tõenäoliselt saavad sinugi jalatsid kergesti mudaseks ja hakkavad higi järele haisema. Siiski ei tohiks neid pesta pesumasinas ja kindlasti ei tohiks neid kuivatada kuivatis. Puhastamiseks kasuta vaid harja (või hambaharja). Ebameeldiva lõhna korral võta sisetallad välja ja pese need käsitsi puhtaks. Kui tossud saavad joostes märjaks, topi neisse ajalehti ja lase üleöö kuivada.

Hangi omale asenduspaar. Jooksujalatsid kestavad kauem, kui sul on kaks paari, mida saad kasutada kordamööda. Jooksmine surub jalatsi sees olevad padjandid kokku ja võib olla, et need vajavad endise vormi taastamiseks veidi rohkem aega kui 24 tundi. Täpselt nii nagu sa lased oma kehal puhata, tahavad ka jalatsid puhkust.

Kaitse neid kuuma ja külma eest. Jooksujalatsite materjal ei talu väga suurt kuumust ega ka külma. Suures palavuses võivad tossud isegi deformeeruda. Kujuta ette, et on väga palav suvepäev ja sa jätad oma tossud spordikotiga auto pagasiruumi. Samamoodi kestavad jalatsid vähem, kui unustad need autosse talvel suurte miinuskraadide juures. Teisisõnu tuleks neid hoida jahedas ja kuivas kohas, siis teenivad need sind hästi ja hoiavad jalad korras.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles