Populaarses kaalulangetussaates osalenud naine paljastab saate telgitaguseid

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: RICK WILKING/REUTERS

Kai Hibbard osales 2006. aastal USA populaarses kaalulangetussaates «The Biggest Loser» ja kaotas tänu saatele 54 kilogrammi, kuid naise sõnul mõjub saade osalejatele emotsionaalselt kurnavalt ning võib füüsiliselt lausa ohtlik olla.

Hibbard rääkis, et osalejatele saadeti näiteks õelaid tekstisõnumeid, milles teatati, et inimene sureb peagi ja et talle on juba välja valitud «paksu inimese» kirst, kirjutab US Magazine.

Kui naiselt küsiti, miks ta saatest välja ei tahtnud langeda, ütles ta, et talle oli tehtud niivõrd kõva ajupesu ja pidevalt kinnitati, et «tal on vedanud, et saab selles saates osaleda». Hibbardi sõnul olid osalejad justkui vangistatud hotellitubadesse. Saate arenedes jätkus tegevus rantšos, kuid ka seal ei tohtinud oma sõprade või pereliikmetega suhelda.

«Ühe osaleja laps jäi väga haigeks ja ta viidi intensiivraviosakonda. Mehel lubati oma perega küll suhelda, kuid ta ise otsustas mitte lahkuda, kuna vastasel juhul oleks ta saatest välja heidetud,» rääkis Kai Hibbard.

Rantšos pidid osalejad 5-6 tundi päevas trenni tegema. «Mu jalad veritsesid esimesed kolm nädalat,» meenutab naine. Tema sõnul nautisid treenerid seda, kui osalejad vaimselt ja füüsiliselt kokku varisesid. «Nad said sellest mingi haiglase naudingu. Nad ütlesid sageli: «Sa oled paks. Vaata, kui palju rasva su kehal on.» Nad tekitasid meis tunde, et me oleme ise süüdi ja kokkukukkumine on karistuseks.»

Hibbardi sõnul oli ka tema enda tervis saates olemise tõttu ohus. «Mul langesid juuksed välja. Kuupuhastus ei olnud regulaarne. Ma suutsin magada vaid paar tundi öö jooksul.» Hibbard ütles, et tal on siiamaani menstruatsiooniga probleeme ja ka juuksed kipuvad välja langema. «Kilpnääre, millega mul varem probleeme polnud, on nüüd täiesti läbi,» lisas ta.

Nagu eelpool mainitud, oli saates ka vaimset piinamist. «Saatetegijad ütlesid osalejatele selliseid asju nagu «sa sured enne, kui su lapsed suureks saavad» ja «sa sured täpselt samamoodi, nagu su ema suri»,» meenutas Hibbard. 

Kaalulangetussaadet tootev telekanal NBC kinnitas, et osalejate tervist ei seata mingil määral ohtu. «Saates osalejaid jälgitakse pidevalt ja me pakume neile ka arstiabi. Meil on 16. hooaja jooksul olnud üle 300 osaleja ja nende muutused räägivad iseenda eest,» ütles telekanali esindaja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles