Ahjus grillitud lõhefilee kapsa ja chanchan yaki-miso-kastmega

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Retsept raamatust «Jaapani toidud Eestis».
Retsept raamatust «Jaapani toidud Eestis». Foto: Lauri Laan

Jaapanis tehakse seda toitu panniroana, aga selle valmistamiseks võib kasutada ka ahju. Roog sobib igati jagamiseks ja ühisteks perekondlikeks söömaaegadeks.

Ahjus grillitud lõhefilee kapsa ja chanchan yaki-miso-kastmega 

Neljale

Valmistamine (10 minutit + kuni 30 minutit ahjus)

Koostisained:

  • 4 viilu lõhefileed 
  • veerand keskmise suurusega kapsast
  • 1 paprika
  • 1 sibul
  • 3 sl miso-pastat *
  • 1 sl mirinit *
  • 2 sl toidu-saket *
  • 2 tl sojakastet *
  • 1 riivitud küüslauk *
  • 2 sl suhkrut *
  • 20 g võid 
  • maitse järgi soola ja pipart 

Lõika kapsas 3 cm suurusteks tükkideks ning paprika ja sibul vertikaalselt 2 cm laiusteks ribadeks.   

Foto: Lauri Laan

Kastme jaoks sega kokku kõik tärniga maitseained. 

Pane kapsas, paprika ja sibul ahjuvormi ning nende peale lõhefilee. Aseta igale lõheviilule tükike võid. Kalla peale kaste ja pane 200-kraadisesse ahju. Küpseta 20–30 minutit nii, et lõhe muutuks kuldseks.

Soovi korral lisa seeni ja/või mungoaidusid.

***

Öeldakse, et tunda üht riiki, tähendab süüa selle toitu. Milline on õigupoolest Jaapani köök, kui seda vaadata jaapanlase, aga ka eestlase pilgu läbi? Vastuse leiab värskest kokaraamatu «Jaapani toidud Eestis» (kirjastus Helios). Raamat valmis eestlaste ja Eestis elavate jaapanlaste koostööna ning raamatust leiab laialdaselt Jaapani köögile iseloomulikke retsepte. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles