Riideese, mida pestakse häbiväärselt harva

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Hiljuti selgus madratsitootja Ergoflexi tellitud uurimusest üllatav tõsiasi, et paljud meist pesevad oma ööriideid väga harva.

Foto: SCANPIX

Nimelt pesevad naised oma ööriideid keskmiselt iga 17 kandmiskorra järel, mehed aga pisut sagedamini, keskmiselt iga kahe nädala tagant, vahendab Womans Day.

Võib ju tunduda, et pidžaamapesuga viivitamine on süütu patt, ent tegelikult pole see tõsi. Ööriided hoiavad vastu nahka ja nende külge koguneb palju surnud naharakke. Nendes naharakkudes võib peituda teatud mikroorganisme.

Enamik neist bakteritest ei tee inimesele kurja, kuid teatud liigid võivad põhjustada tervisehäireid. Näiteks võib stafülokokk põhjustada mädast põletikku, kui satub nahal kokku kriimude ja sinikatega.

Ebameeldivaid tagajärgi on lihtne vältida, kui pesta oma riideid piisavalt tihti ehk iga kolme öö järel. Kui käid õhtuti enne magamaminekut duši all, võid pesta harvem, umbes kord nädalas. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles