Kolm asja, mida naised ja mehed peaksid vastassoo kohta teadma

Kerti Kulper
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Naised ja mehed on paljuski väga sarnased, aga kui teemaks on armastus ja suhted, siis pole kahtlustki: naised ja mehed võivad näida täielike vastanditena. Üllatav võib aga olla see, kui palju meie vahel on erinevusi ja millised need täpselt on. Samuti tasub teada seda, et kui soovid pikaajalist ja tugevat suhet, ei saa sinu ja partneri erinevustest mööda vaadata.

Psühholoog Terri Orbuch viis abielu teemal läbi pikaajalise uuringu. Üks tähtsamaid avastusi, mille Orbuch uuringu käigus tegi, oli see, et enda ja partneri erinevuste teadvustamine ning nende aktsepteerimine aitab luua tugevama ja õnnelikuma suhte, kirjutab Psychology Today.

Esiteks tõi Orbuch välja kolm asja, mida mehed peaksid naiste kohta teadma.

1. Konfliktid ei kao kiirelt

Naised on konfliktide ja suhtes esinevate probleemide suhtes palju tundlikumad kui mehed. Pärast konflikti esinemist ei saa naine seda kohe unustada, see keerleb tema peaks veel 2-3 päeva hiljemgi. Ta analüüsib seda muudkui uuesti. Võib-olla tahab ta sellest tülist veel korra rääkida, et kõik saaks selgeks. Meeste jaoks on asi aga kordades lihtsam: kui tüli saab läbi, siis on see kohe ka peast pühitud. Nad ei mõtle pikalt konfliktidele. Nad on juba edasi liikunud ja nende peas tiirlevad uued mõtted.

2. Ära ürita kõike parandada

Mehed peavad mõistma, et kui naisel on probleem ja ta jagab seda mehega, siis ta ei eelda, et mees lahendaks kohe probleemi ära. Mehe jaoks on see aga esimene mõte: kui naisel on mure, tuleb see lahendada. Tegelikult tahab naine vaid seda, et mees kuulaks ta ära, tunneks kaasa ja ütleks, et saab aru.

3. Naised loovad sidemeid läbi vestluste

Naised tunnevad, et on teistega lähedased siis, kui nad on omavahel isiklikke lugusid jaganud. Rääkimine mõjub naistele kui teraapia. Kui tahad, et naine tunneks, et on sinuga lähedane, peab ta end sulle avama – ja sina end temale. Mehed loovad lähedasi sidemeid läbi spordi või näiteks kaardimängu, kuid naiste jaoks on tähtis just vestlemine.

Vähem oluliseks ei saa pidada ka neid asju, mida naised peaksid meeste kohta teadma.

1. Nad vajavad partnerilt kinnitust

See tähendab, et nad tahavad tunda, et neid armastatakse, neist hoolitakse ja hinnatakse. Uuringud on näidanud, et kõige rohkem kinnitust saavad mehed, kes on pikaajalises suhtes. Ka naised tahavad tunda, et neist hoolitakse, kuid nemad saavad selle tunde kätte ka lähedastelt – õdedelt, sõpradelt, emadelt, kolleegidelt. Mehed vajavad seda kindlustunnet aga ainult partnerilt.

2. Jälgi, mida nad teevad, mitte mida nad ütlevad

Mehed on tegutsejad. Neil on raske oma armastust sõnadesse panna. Nad võivad üritada oma tundeid sõnadesse panna, kuid enamasti väljendub meeste armastus läbi tegude – ta täidab su auto bensiinipaaki, toob su rõivad keemilisest puhastusest ära või valmistab sulle hommikul kohvi. Kas pole romantiline? Võib-olla sinu standardite järgi mitte, kuid meeste jaoks väljendavad sellised asjad armastust.

3. Rääkimine võib valmistada probleeme

Meestele ei meeldi, kui neid kritiseeritakse. Kui naised räägivad sellest, et suhet – või meest – tuleks muuta, on see mehe jaoks kriitika. Naised võivad selle mõelda vaid parimat, kuid mees kuuleb vaid seda, et midagi on halvasti ja tema on selles süüdi. Järgmine kord, kui soovid suhtest rääkida, kiida kõigepealt partneri häid omadusi. Seejärel võta jutuks see, mida võiks sinu hinnangul muuta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles