109aastase naise soovitus: kui tahad kaua elada, väldi mehi ja söö putru

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Šotimaa vanim naine Jessie Gallan tähistas 2. jaanuaril oma 109. sünnipäeva. Oma kõrge ea saladuseks peab ta pudru söömist ja meestest hoidumist.

Jessie Gallan pole kunagi abielus olnud. Ta sündis pisikeses kahetoalises talumajas ja magas koos oma viie õe ja ühe vennaga ühisel õlematil kuni 13aastaseks saamiseni, pärast mida asus tööle lüpsjana, kirjutab Daily Mail.

Nüüd Aberdeeni vanadekodus elav Jessie on kindel, et teab, kuidas tal on õnnestunud nii vanaks elada. «Minu pika ea saladus on meestest hoidumine. Nendega on lihtsalt rohkem tüli kui see väärt on. Peale selle olen alati hoolitsenud selle eest, et saaksin piisavalt liikuda, söön igal hommikul kausitäie sooja putru ja ma pole kunagi abiellunud.»

«Ma olen alati kõvasti töötanud ja puhanud olen väga harva,» jätkab ta. «Lahkusin kodust 13aastaselt ja hakkasin lüpsjaks. Mul on alati olnud häid töökohti väga kenade inimeste juures. Hämmastav on näha, kuivõrd erinev on praegune maailm võrreldes sellega, millises ma üles kasvasin.»

109. sünnipäeva tähistas naine piduliku lõunasöögi ja koogitükiga. Ka praegu jätkab ta tervisliku elustiiliga, võtab osa ühistegevustest ja naudib võimlemist. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles