Galerii: Kadrioru lossis põimusid ooper ja kõrgmood

Linda Pärn
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kadrioru kunstimuuseumis toimus 17. jaanuaril erakordne rahvusvaheline ooperi- ja moeetendus «Mood on ooperis», kus osales viisteist tunnustatud ooperilauljat viiest riigist ning tutvustati disainerkaubamärgi Amanjeda by Katrin Kuldma ooperist inspireeritud moekollektsiooni. 

Sündmuse kunstilisteks juhtideks olid tunnustatud ooperipedagoog Paolo de Napoli Itaaliast ning moekunstnik Katrin Kuldma. Õhtu korraldamiseks koondasid jõud loominguline ühendus Kamber, rahvusvaheline ooperistuudio Baltic Studio Lirico ning Amanjeda by Katrin Kuldma looja Katrin Kuldma.

Kontsert-etendusel kõlasid tuntud aariad  ja ansamblid W. A. Mozarti, V. Bellini, G. Donizetti, G. Bizet´, G. Verdi ja G. Puccini ooperitest. Esinesid solistid Venemaa, Leedu, Ukraina, Valgevene ja Eesti juhtivatest ooperiteatritest ning Baltic Studio Lirico noored ooperilauljad. Koos kogenud lauljatega olid laval meie ooperi tulevikutähed Heldur Harry Põlda, Angelika Mikk, Anna Dõtõna, Valter Soosalu ja Olga Zaitseva.

Foto: Caroline Sada

«Ooper on meeliülendav elamus. Moe ja muusika ühendamine on minu jaoks loomulik. Kui loon kollektsioone, kuulan muusikat. Olen tähele pannud, et ka minu disainitud rõivad loovad nende kandjatele elamuse, omamoodi mugavuse, hea enesetunde ja toovad neile rohkelt komplimente. Kuulajale ja vaatajale jagub taolisel kontsert-etendusel naudinguid mõlemale meelele,» kirjeldab Katrin Kuldma oma suhet muusikasse.

Amanjeda by Katrin Kuldma kollektsioonis «Mood Ooperis» voogasid luksuslikud siidkleidid ja rikkalikud kreppseelikud. Šikke päevasärke jagus nii naistele kui ka meestele. Ooperikollektsioonis olid omal kohal ka parimad ülikonnad ja moodsalt konservatiivsed kikilipsud.

Foto: Caroline Sada

Amanjeda by Katrin Kuldma on Eesti disainerkaubamärk, mis on leidnud tunnustust ka Eestist väljaspool. Amanjeda on välja kasvanud 1993. asutatud Katrin Kuldma Moemajast.

Amanjeda disainmärgi väärtusteks on pühendumist nõudvad käsitööoskused ja moodsaim tehnoloogia, põhjamaine karge disain ja maailma kangaparemik. Naiste kollektsioonides on ammendamatuks  inspiratsiooniallikaks Muhu saare unikaalsed tikandid. Amanjeda kollektsioone iseloomustavad slow fashion ehk aeglane mood ja innovaatilised tehnoloogiad, klassika ja modernsus ühteaegu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles