Parimad toidud, mida kaunite kõhulihaste nimel süüa

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Ainult toitumisega imelisi kõhulihaseid ei saa, kuid kahtlemata aitab see eesmärgile sammukese lähemale.

Kauni piha ja seksikate kõhulihaste nimel on mõistlik vältida rämpstoidu söömist ja alkoholi joomist, seda teavad kõik. Aga mida siis süüa? Redbookmag pakub selleks välja mitu imehead toitu, mis tasub treeningperioodil menüüsse võtta.

Avokaado

Väike roheline avokaado on toitainete kullaauk. Selles on palju häid rasvu, mille söömisel pole ohtu, et kõht rasvasemaks muutuks. Üks 2014. aastal tehtud uuring näitas, et inimesed, kes sõid lõunaks pool avokaadot, ei olnud õhtusöögi ajaks nii näljased kui need, kes avokaadot lõunal ei söönud.

Must pipar

Mustas pipras leiduv alkaloid piperiin aitab ennetada rasvarakkude teket. Mõju avaldamiseks peaks einele lisama pool teelusikatäit musta pipart. Ka üldisemas plaanis tasub süüa vürtsikaid toitusid, sest see kiirendab ainevahetust.

Õun

2014. aasta oktoobris avaldatud uuring tõestas, et õunas sisalduvad kiudained soodustavad soolestikus heade bakterite kasvu, mis aitab saleneda. Seejuures on oluline süüa õuna toorelt, sest küpsetamine hävitab polüfenooli.

Mandlid

Mandlite söömine aitab kõhulihaste trimmimisele hästi kaasa sel juhul, kui neid süüa mõõdukalt. Mandlites on palju häid rasvu ja kiudaineid, mis aitab hästi söögiisu taltsutada. Vahepalaks söö üks pitsitäis mandleid korraga. Kui tunned ikka nälga, söö tükk puuvilja peale.

Mustikad, vaarikad, maasikad

Peale selle, et marjades on palju antioksüdante, on neis ka ohtralt kiudaineid, mis aitavad täiskõhutunnet hoida. Lisaks on neis tervislikke süsivesikuid, mis ei muutu kehas suhkruks. Eriti hästi aitavad kõhurasvaga võidelda mustikad.

Valge kala nagu tursk ja tilaapia

Nendes kalades on palju valku, mille seedimiseks kehal kulub võrreldes rasva ja süsivesikute seedimisega rohkem vaeva. See aga tähendab, et kõht ei lähe nii kiiresti tühjaks ja sul on lihtsam vältida ebatervislike toitude söömist.

Rohelised aedviljad nagu brokoli ja spargel

Spargelkapsas on peene vöökoha sõber, aga kas tead ka, miks? Selles on palju kiudaineid, mille seedimiseks kulub kaua aega. Lisaks takistab see suhkrutel liiga kiiresti vereringesse pääsemist ehk aitab võidelda kõhurasva ladestumise vastu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles