Kuidas hoolitseda oma kõige privaatsema piirkonna eest?

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Vanemaks saades ei pruugi vagiina olla enam nii elastne kui nooruses. Kuigi see ei valmista suuri probleeme ja vananemine on tegelikult täiesti normaalne, tasuks oma privaatpiirkonna eest hästi hoolt kanda.

RedBook Magazine pani kirja viis nõuannet, kuidas tasuks oma õrna ja privaatse piirkonna eest hoolitseda.

  • Treeni

Iga naine on kuulnud vaagnapõhjalihastele mõeldud harjutustest. Aga kui paljud meist neid regulaarselt teevad? Tegelikult tasuks neid harjutusi teha, kuna need muudavad vaagnapõhjalihased tugevamaks. Vaagnapõhjalihased toetavad emakat, põit, väiksemaid siseorganeid ja pärasoolt. Soovituslik oleks vaagnapõhjalihastele mõeldud harjutusi teha kümme korda järjest ja nii kolm korda päevas. Kõige parem on see, et neid harjutusi saab teha igal ajal ja igas kohas ilma, et keegi seda märkaks.

  • Seksi

Günekoloog Lissa Rankin ütles, et ilma seksita võivad tupeseinad muutuda õrnaks. «Vastab tõele, et vagiina on tervem siis, kui seda kasutatakse regulaarselt. Seks aitab õrnu kudesid tervetena hoida,» selgitas ta.

  • Hoia oma kehakaal kontrolli all

Kui soovid, et su tupp oleks terve, siis tasuks oma kehakaalu kontrolli all hoida. Pidevalt kaalus juurde ja alla võtmine võib põhjustada naha venimist ja lõtvumist – see käib ka naise kõige privaatsema kehaosa kohta. Kehakaalu kõikumine võib muuta ka rindade välimust.

  • Pese

Kas teadsid, et tupp puhastab end ise? Seetõttu ei tasu pesemisega liiale minna. Kasuta õrna pesuvahendit ja loputa õrna piirkonda hoolikalt veega.

  • Kasuta libestit

Vanemaks saades muutub ka naise hormoonide tase. Kuna östrogeeni tase langeb, muutuvad tupeseinad õrnemaks ja õhemaks, mõnikord ka kuivemaks – see võib aga tekitada ebameeldivat hõõrdumist. Kasuta libestit, et seks oleks mugavam ega tekitaks valu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles