Mida ei tasuks öelda naisele, kes pühendub vaid tööle?

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Kindlasti on sinugi tutvusringkonnas vähemalt üks naine, keda võiks nimetada töönarkomaaniks. Võib-olla on ta vallaline, võib-olla usin pereema, kes lihtsalt armastab oma tööd. Igal juhul ei tasuks suhtuda temasse üleolevalt ega tema valikuid kommenteerida.

Cosmopolitan.com pani kirja laused, mida ei tohiks öelda naisele, kes pühendub vaid tööle.

1. «Ma lugesin, et liigne töötamine mõjub tervisele halvasti.» Paljud asjad võivad tervisele halvasti mõjuda. Töönarkomaanile mõjub negatiivsemalt see, kui ta jätab tööülesanded pooleli ja lahkub töölt kui see, et ta lahkub iga päev kell 17 ja jätab töö pooleli. Ta eelistab oma poolikud asjad lõpuni teha.

2. «Kas sulle ei tundu, et sa jääd muudest asjadest ilma?» Näiteks millest? Varem koju minekust, et arvuti avada ja mõnda seriaali vaadata?

3. «Mul on raske uskuda, et sulle tegelikult ka meeldib see töö.» Inimesed on erinevad.

4. «Mina eelistaksin isiklikult keskenduda sellele, et oleksin õnnelik.» Õnn on suhteline mõiste. Mõned inimesed tunnevad õnne siis, kui saavad oma tööd hästi teha.

5. «Kuidas sa jõuad kõigi teiste asjadega tegeleda?» Selleks on nädalavahetused.

6. «Kas sa ei tahaks lihtsalt aega maha võtta?» Töönarkomaanile meeldib see, et tema graafik on pidevalt erinevaid sündmusi ja tegemisi täis.

7. «Kas sul on ka hobisid?» On küll, need inimesed oskavad oma aega väga hästi planeerida.

8. «Kas sa tõesti töötad praegu?» Ilmselt küll. Töönarkomaani mõtted on alati töö juures.

9. «Ma ei kutsunud sind, kuna ma arvasin, et sul on niikuinii kiire.» Kui inimene pühendub peamiselt oma tööle, siis ei tasu arvata, et ta teisteks asjadeks aega ei leiagi. Kutse saatmata jätmine on lihtsalt ebaviisakas.

10. «Kuidas sa sellise tempoga üldse peret saad luua?» Ilmselt on see inimene ka sellele mõelnud ja tal on oma plaan. Ära sina tema eraelu pärast muretse.

11. «Võta vabalt!» Ta oskab ka seda teha. Kui inimene armastab oma tööd, siis see ei tekita temas alati stressi.

12. «Mul on hea meel, et ma pole sinu nahas.» Ilmselt mõtleb tema sinu kohta sama, kuna ta ei tahaks iialgi teha tööd, mis talle ei meeldi.

13. «Miks sa ei võtaks üht päeva vabaks?» Sest ta teab, et siis ootab teda ees kaks korda rohkem tööd, kui ta tööle naaseb.

14. «Sa teed ju pidevalt ületunde!» Tõesti, ent tänu sellele on tal ka töö alati tehtud.

15. «Keegi ei keela sul kell kuus töölt lahkuda, kui sa jõuad hommikul üheksaks tööle.» Tõsi. Aga keegi ei keela ülemusel tema peale karjumast, kui ta pole tööd valmis saanud.

16. «Sa peaksid oma prioriteedid paika panema.» Miks sa arvad, et tal pole need paigas?

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles